Őrizetbe vett az FBI egy jobboldali újságírót

2024. március 03. 15:48

Steve Bakert, a jobboldali Blaze Media oknyomozó újságíróját pénteken vitte el az FBI, miután nem jelent meg időre bírósági beidézésén. A gyanú szerint a Capitolium ostromáról szóló 2021-es tudósításai közben szabálysértést követett el.

2024. március 03. 15:48
null

Nagy felhördülést okozott a hétvégén a közösségi médiában Steve Baker őrizetbe vétele, jobboldali véleményformálók szerint az eset újabb látlelet az amerikai sajtószabadság állapotáról.

A konzervatív Blaze Media oknyomozó riporterének ügyvédje a hét elején kapott értesítést, hogy péntek reggel 7 órára jelenjen meg a texasi Dallas helyi FBI-irodájában, hogy a szövetségi nyomozók átkísérhessék a városi bíróságon esedékes kihallgatásra – a gyanú szerint ugyanis a 2021. január 6-án a washingtoni törvényhozás épületében történt 

zendülés idején a Capitolium épületében való felhatalmazás nélküli tartózkodásával szabálysértést követett el.

Az újságíró nem jelent meg az FBI-kirendeltségen pénteken a megadott időben, ezért két nyomozó megjelent a lakásán, és bilincsben vitték el a bíróságra. 

Az erről készült felvételt itt nézheti meg:

Steve Baker még őrizetbe vétele előtt közösségi oldalán jelezte, hogy az ügyvédjei a szövetségi nyomozóktól biztosítékot kaptak, hogy a meghallgatás után nem tartják majd őrizetben, 

a beidézés módját azonban furcsállotta, abban azt látja, hogy szándékosan meg akarták alázni 

- írja az esetről tudósító The Post Millenial.

Az esetet követően sok jobboldali politikus, közéleti szereplő posztolt közösségi felületein, elítélve az FBI akcióját, bírálva a Biden-kormányzat gyakorlatát és temetve az amerikai sajtószabadságot - összegzett a Newsweek.

--

Nyitókép: Trump hívei megpróbálják áttörni a Capitolium körüli kordont Washingtonban 2021. január 6-án  (forrás: ROBERTO SCHMIDT / AFP)

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kombinator-0
2024. március 04. 18:40
ráadásul két niga szállítja be a fehéret ...
Ödenburger
2024. március 04. 07:59
Freedom House, Újságírók határok nélkül, AI -semmi reakció? Ilyenkor derül ki, hogy ezek valójában politikai aktivistái, nem pedig érdekvédők.
oberennsinnen49
2024. március 04. 06:49
Egy megbilincselt fehér férfit kettő fekete férfi kísér és lenyomva a fejét, autóba ülteti. USA: 2024, Soros-ügyészek demokráciája.
Jose
2024. március 04. 06:16
Az USA egy rendőrállam, ez nyilvánvaló. Mindig is az volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!