Amerika megúszta, mégsem állt le az ország működése

2024. március 23. 20:50

Joe Biden aláírta a törvénycsomagot, így lehetővé vált a kormányzati munka teljes körű finanszírozása a pénzügyi év végéig, októberig.

2024. március 23. 20:50
President Biden Hosts President Duda and Prime Minister Tusk

Nyitókép: Bloomberg

 

Az amerikai kongresszus felsőháza (szenátus) szombat hajnalban jóváhagyta azt a törvénycsomagot, amely a szeptember 30-ig tartó folyó pénzügyi év végéig meghosszabbítja a szövetségi minisztériumok jelentős részének munkáját, elhárítva ezzel a leállás veszélyét.

A csaknem 1200 milliárd dolláros törvénycsomagot a szenátus 74 tagja támogatta, 24-en ellenezték. 

Nem sokkal korábban a képviselőház 286:134 ellenében adott szabad utat a tervezetnek. Joe Biden amerikai elnök megígérte, hogy aláírja a dokumentumot, aminek a nap folyamán eleget is tett, így az törvényerőre emelkedett, lehetővé téve a kormányzati munka teljes körű finanszírozását a pénzügyi év végéig, októberig.

A számos kompromisszummal elfogadott törvényjavaslat egyebek között forrást biztosít a fegyveres erőknél szolgálók béremelésére, és megszünteti az ENSZ palesztin menekültekkel foglalkozó ügynökségének amerikai finanszírozását.

(MTI)

 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:06
🍓 ️ ­A­ ­­­d­ö­g­­ö­­­s­ ­­l­­á­n­y­­o­k­ ­­­v­­­á­r­n­­a­­k­ ­­r­­­á­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­.­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­𝗙­­𝗨­­­𝗡
kir2vik
2024. március 24. 15:20
Nyomtattak pénzt.
Haramia
2024. március 24. 10:41
Tehát "nyugodtan" hízhat továbbra is az amerikai szövetségi deficit. Szépen lépegetve a hitelfinanszírozási nehézségek irányába. Eljöhet az idő, amikor az aránytalanság elér oda, hogy nagyon kevés is elég lesz a bili kiborulásához. Amerika olyan mint egy nehéz kő, amit rákötöttek Európára. És ha egyszer beleesik a vízbe, akkor az magával ránt.
auditorium
2024. március 24. 08:21
Csak Bid. nem fejezte ki részvétét Put.nak a terrorista akcióban elesett 133 áldozat miatt, helyette az államtitkára üzent. Az összes többi államfő személyesen kondoleált - ideológiai nézettől függetlenül . Az amer. gazdaság linfája Európa. 2008-ban becsődöltek az am. bankok, azóta az EU-tagországokban a betett tőkére nem adnak szinte semmi kamatot, esetleg 0,01 % alkudozás után. Ha viszont kölcsönt vesz fel valaki 25 évre, akkor a felvett összegnek több mint a dupláját fizettetik vissza. HOVA mennek a kamatjaink ? A nemzeti bankok többsége összevont multibank, nemzeti már szinte semmi sincs. A ném.autógyártást bénitották a CO2 VW kirobbantott botrány miatt, meg kell vennünk a génmódositott termékeket, ösztrogén hormonnal felpuffasztott szárnyasaikat, átvenni az összes hóbortjaikat és ostoba filmjeiket, legalizálni a drogot és a genderteóriát tanitani minden egyetemen, kipróbálni gyakorlatban az óvodákban. Nekünk Európa lenne a "first".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!