Magyarország újonnan megválasztott köztársasági elnöke

2024. március 02. 21:10

Érdemes egy pillantást vetni a frissen megválasztott Sulyokra, aki Németország nagy barátja.

2024. március 02. 21:10
null
Bauer Bence
Bauer Bence
Tichys Einblick

„A politikai elemzők a válság csillapodásaként, valamint a kormánypártok belső egységének megmutatkozásaként értelmezik Sulyok Tamás gyors, csendes és mindenekelőtt sikeres megválasztását. Az, hogy az ellenzék nem tudott megállapodni egy közös jelöltben, továbbá Sulyok megválasztásában, rossz fényt vet rájuk. 

Az elnökválasztást megelőző este az ellenzék tüntetésre szólított, hogy a köztársasági elnököt közvetlen válasszák meg a jövőben, ám csak kevesen mentek el. A tüntetésen a zöld ellenzéki párt, az LMP sem vett részt. 

Szakértők szerint Orbán Viktor miniszterelnök gyorsan és magabiztosan tudott reagálni egy teljesen váratlan válságra, amiből erényt tudott kovácsolni. Pozícióját erősíti, hogy egy feddhetetlen jogászt választott államfővé. Ismét bebizonyosodott: a válságra adott reakció általában meghatározóbb, mint maga a válság.”

Nyitókép: Kisbenedek Attila/AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pugacsov-0
2024. március 03. 13:24
Gy Németh Böske monnyon le az önkormányzat dékástul momenytumostul Pedo banda...
Héja
2024. március 03. 09:32
Bence okos fickó,országunk alapos ismerője.
balbako_
2024. március 03. 08:58
Mostanra már körvonalazódik, hogy a magyar bírók és az USA főbuzija lakomáin milyen gaztettet forraltak választás előtt Orbán két legalkalmasabb támaszát hogyan lehetne kilőni. Szerencsére Orbán korán kapcsolt és a két hölgy pedig honanyaként viselkedett az ország érdekét a személyes érdekeik elé helyezve lemondtak. ( Ebből az is következik, hogy a viharok csillapultával kárpótolni kell a két nemes szívű asszonyt ezt remélem nem felejti el senki!)
auditorium
2024. március 03. 08:56
Ha egy politikus az angolon kivül németül és franciául is tud a mai EU-ban , az nem nagy baj, sőt. A betanult angol szöveg két nem anyanyelvűnél nem spontán és jól értelmezett . Antall J. MDF történész volt ugyan, de jól tudott németül és akkoriban igen jó volt a viszony Helmut Kohl Németországával. 1993-ban bekövetkezett halálakor osztrák és lengyel kitüntetést kapott. A viszony Merkellel és a Horn (MSZP-SZDSZ), majd Meggyesi és Gyurcsány kormányokkal kezdett hűvösebb lenni. A német média 12 éve annyira démonizálta a mostani "szovranista-populista-konzerativ-fasiszta etc." kormányt, h. az egykori NY-németországi Länder ezt elhiszik, az egykori NDK területén -Berlint kivéve - azonban más a helyzet. Őket azonban elhallgattatják, ha Brüsszellel szemben más véleményt mernek hangoztatni . A júniusi EU-P. választások nagyon fontosak lesznek, ezért most még erőteljesebb a propaganda a nem balos, és ezért automatikusan demokratikus, kormányokkal szemben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!