Komoly gondot okozhat Joe Bidennek a Kennedy család renegát tagja

2024. április 05. 22:55

A felmérések szerint Donald Trumpnak kedvez a független jelölt népszerűsége, aki magához vonzhatja a Bidenben csalódott demokrata szavazókat.

2024. április 05. 22:55
Kennedy Welcomes Nicole Shanahan as His Running Mate

Nyitókép: Tayfun Coskun / ANADOLU / Anadolu via AFP

Múlt hét kedden jelentette be Robert F. Kennedy Jr. független elnökjelölt, hogy Nicole Shanahant, jogász végzettségű baloldali techvállalkozót szánja alelnökjelöltjének. A politikában zöldfülű 38 éves nő, aki tavaly vált el a Google egyik alapítójától, Sergey Brintől, korábban is segítette Kennedy kampányát – írja elemzésében a Portfolio.hu 

A Kennedy család nem támogatja Robert jelöltségét, akitől már korábban is elhatárolódtak a rokonai oltásellenes nézetei miatt. 

A klán Biden mellett állt ki: 

Kennedy az oltásokkal szembeni fenntartásait évek óta hirdeti, illetve egy „Gyermekek Egészségvédelme” nevű nonprofit szervezetnek is az elnöke. Korábban azt nyilatkozta, hogy „nem létezik biztonságos és hatékony” vakcina, valamint

arról is beszélt, hogy szerinte a gyermekkorban beadott oltások hozzájárulhatnak az autizmus kialakulásához.

Mivel kampányol Kennedy?

Kennedy populista üzeneteket hirdet, amelyek között vannak jobb- és baloldaliak is. Szerinte Ukrajnának és Oroszországnak mihamarabb békét kellene kötnie, de Izrael Hamász elleni háborúját támogatja.

Az elnökjelölt a bevándorlást és a mexikói határ kérdését humanitárius szempontból közelítené meg, ellenzi a fal építését, viszont technológiai eszközöket vonna be a határ ellenőrzésébe, és bővítené a határrendészet kapacitását, hogy gyorsabban bírálják el az illegális érkezők és menedékkérők ügyeit.

A felmérések szerint az amerikai lakosság pozitívabban ítéli meg Kennedyt, mint Trumpot és Bident (a cikk nem említi, de ehhez az eredményhez az is hozzájárul, hogy sok megkérdezett nem is tudja, kicsoda RFK Jr,, és valószínűleg csak a Kennedy névre reagálnak pozitívan.)

Egyes felmérések szerint Kennedy a korábbi harmadik párti jelölteknél sokkal több szavazatot vihet el novemberben. 

Trumpnak segít Kennedy indulása?

A demokratákon és republikánusokon túli alternatívát kínáló pártok esélye a választási rendszer miatt elég alacsony, az alternatív jelöltek a végeredményt mégis jelentősen befolyásolhatják, amennyiben szoros a verseny. 

Érdekes módon Kennedy indulása valószínűleg Trumpnak fog kedvezni. 

A felmérések alapján Trump előnye nő Bidennel szemben, ha Kennedy is indul az adott állam voksolásán.

Kennedy egy beszédében reflektált arra a vádra miszerint aláássa Bident. „A miénk valóban elrontója ennek a kampánynak. Elrontója vagyunk Biden elnöknek és Trump elnöknek. Elrontója vagyunk a háborús gépezetnek. Elrontója a Wall Streetnek, a nagy mezőgazdasági és technoógiai cégeknek... és az összes korrupt politikusnak és vállalatnak” – jelentette ki Kennedy.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:13
🍓 ️ ­­­A­ ­d­­ö­­­g­ö­­s­­­ ­­l­­á­­­n­y­o­­k­­ ­­­v­á­­r­­­n­­a­k­ ­r­­á­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­­.­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­.­­𝗙­𝗨­𝗡
polárüveg
2024. április 08. 16:06
Esetleg ő lesz majd az új demokrata vezető. De rostának is kiválóan alkalmas a fellépése.
Akitlosz
2024. április 06. 17:48
Nincsen járvány nem kell oltani. A múltkori oltások is de hatásosak voltak! Simán elvitte a járvány a halálba a háromszor oltottakat is.
Akitlosz
2024. április 06. 17:45
Nyerhetne már egyszer egy független jelölt. Érdekes kormányzás lenne, amikor az alsóház meg a felsőház is leszavazná az elnököt. Meglenne az amerikai történelem első sikeres impicsálása.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!