Soha nem látott volumenű katonai segélyt nyújt Ukrajnának a NATO egyik legerősebb országa

2024. április 23. 11:16

Katonai vízijárművek, csapásmérő és légvédelmi rakéták, nagy hatótávolságú irányított precíziós rakéták, szárazföldi katonai járművek és kézifegyverekhez való lőszer szerepel a listán.

2024. április 23. 11:16

Nyitókép: Neil Hall X-oldala

A Downing Street szóvivőjének keddi tájékoztatása szerint az 500 millió font (230 milliárd forint) értékű új segélyprogramot Rishi Sunak miniszterelnök jelenti be lengyelországi látogatásán. A londoni kormányfői hivatal hangsúlyozta, hogy a mostani csomaggal együtt Nagy-Britannia a jelenlegi pénzügyi évben 3 milliárd font (1375 milliárd forint) katonai támogatásban részesíti Ukrajnát.

A brit kormány a háború kezdete óta csaknem 12 milliárd font (5500 milliárd forint) értékű katonai, humanitárius és gazdasági segítséget nyújtott Ukrajnának. A Downing Street keddi tájékoztatása szerint az újabb szállítmányban egyebek mellett hatvan különböző könnyű katonai vízijármű, több mint 1600 csapásmérő és légvédelmi rakéta, Storm Shadow típusú, nagy hatótávolságú irányított precíziós rakéták, négyszáznál több szárazföldi katonai jármű és csaknem négymillió, kézifegyverekhez való lőszer szerepel majd. 

A bejelentéshez fűzött nyilatkozatában Rishi Sunak brit miniszterelnök úgy fogalmazott: Ukrajna védelme egész Európa biztonsága szempontjából létfontosságú, mivel ha „Vlagyimir Putyin orosz elnöknek megengedik, hogy agressziója sikerrel járjon, akkor nem fog megállni a lengyel határnál”.

(MTI)

 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dunhill67
2024. április 23. 20:08
„Vlagyimir Putyin orosz elnöknek megengedik, hogy agressziója sikerrel járjon, akkor nem fog megállni a lengyel határnál”....ez a hindi sem normális,nettó szarkavarás,hisztériakeltés
remi
2024. április 23. 16:17
"Ez a százezer, közvetlenül a fronton lévő "kalás" gyalogosnak fejenként 40. Nem egészen KETTŐ tár. " Anno a néphaccseregben kétféle tártáska volt: a "sima" a besorozott bakáknak, 5X30-as a "tiszti", 3X20-as. Ha átlagot vonok (de az nyilván nem jó, mert a sima tártáskából nagyságrenddel több volt) akkor se jön ki 2 egész tár, 2X30-al meg pláne. Azt mondjuk nem tudjuk pontosan, hogy közvetlen harcérintkezésben hány hohol van a frontkatonának mondható 3-400E közül. A 100E jó lehet. A 2 tár lehet akár 10 percre is elegendő olykor-olykor, máskor akár pár napig is.
Jospehe998
2024. április 23. 13:18
Bezzeg az orvosi ellátásra nincs pénz. De Ukrajnának mindig akad 500 millió font mellékesen…
B_kanya
2024. április 23. 13:17
"békalepcse2.0 2024. április 23. 11:37 Ezek vagy nem gondolkodnak vagy minket néznek hüyének. Egyik mondatukban azt állitják oroszország nem bír az ukri hadsereggel sem, a másikban meg hogy egész európát le fogják rohanni... Tessék mondani ez a két állítás hogy fér meg egy kobakban?" A Temzében az angolnák szaporodási ciklusát felborította a folyóba mosódó rengeteg kokain. Ennek lehet hozzá köze.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!