Szégyellje magát minden, az Egyetlen Érvényes és Igaz Migrációs Paktum helyességét belátni képtelen antieurópai!

2024. április 21. 10:46

Nyugaton jól látható, végül ki integrál kit. Sziúk, irokézek, dakoták, lakoták, cserokik és egyéb észak-amerikai indiánok kései leszármazottai sokat tudnának mesélni erről.

2024. április 21. 10:46
Király-Kiss Miklós
Király-Kiss Miklós

Nyitókép: Matias CHIOFALO / AFP

„Be van fejezve a nagy mű, igen. / A gép forog, az alkotó pihen.” – gondolhatják most sokan Place du Luxembourgra néző irodáik ablakaiból kitekintve. Addig talán senki sem merészkedik, hogy „Évmilliókig eljár tengelyén, / Mig egy kerékfogát ujítni kell”, bár az arrafelé uralkodó énkép és hangulat ismeretében még ebben sem lehetünk teljesen biztosak.

„Történelmet írtunk” – írja szerényen az egyik, európai értelemben vett vezető politikus.

„Történelmi nap a mai, igazi európai megoldással” – húzza alá a másik, bár csupán a három birodalmi munkanyelv egyikén. „Az indítványok márpedig agyonüttetnek, előterjesztőikkel egyetemben” – veszi elő kedvesebbik énjét a harmadik, a létező legalkalmasabb időpontban. „Szégyellje magát minden, az Egyetlen Érvényes Igazság és Irány helyességét belátni képtelen antieurópai!” – húzza alá a tercet a magát Paganininek gondoló kontrásNem, nem, sosem elég!” – fanyalog mindeközben Miki egér tizenharmadik reinkarnációjának pártja. Mindezek megkoronázásáként pedig ócska, adminisztratív eszközökkel próbálja a sor végén álló iciri-piciri az ellenvéleményeket megfogalmazó rendezvényt a föld színéről is eltörölni, hiszen eddig is milyen jól működött a szőnyeg alá söprés taktikája. Jusqu’ici tout va bien” – mint az közismert.

Ezt is ajánljuk a témában

Zárójel.

A hivatkozott oldal alján virító „Greens/EFA Group Proposal for a fail and efficient asylum system in Europe” – azaz a „Zöldek képviselőcsoportjának javaslata egy bukásra és egy hatékony európai menekültügyi rendszerre” – biztos dobogós az Európai Parlament freudi elszólásainak történetében.

Mert igaz, hogy a bukást a méltányosságtól az európai angol nyelvben csupán egy betű választja el (fair-fail), mégis ezer szónál többet mond, amikor ekképpen türemkedik elő a sajtómunkatárs tudattalanjának bugyraiból az őszinteség. Időközbeni javítás esetére képernyőmentéssel természetesen rendelkezünk. Zárójel bezárva.

Ezt is ajánljuk a témában

Az ügyben a szakmai és politikai frontvonalak évekkel ezelőtt megmerevedtek – az egyik oldal az illegális migráció elleni határozott fellépést, a másik a nyitott társadalom víziójának alaptételeit téve lövészárkának habarcsául. Az első reakciók alapján pedig az is egyértelmű, hogy minden ellenkező fogadkozás és bombasztikus állítás ellenére nem ez a paktum (melynek faramuci neve onnan ered, hogy az ENSZ Global Compact for Migration nevű, „európaira” fordított és fazonírozott verziója) fogja közelíteni az álláspontokat valamiféle kiegyezés felé.

Legalább három tagállam, Magyarország, Lengyelország és Szlovákia azonnal, legfelső politikai szinten deklarálta, hogy ebből gyakorlati végrehajtás nem lesz;

számos másik ország esetében pedig jó esély mutatkozik arra, hogy a döntéshozatal során mutatott konformizmus és konfliktuskerülés apró-cseprő végrehajtási szabotázsok reményvesztett kaszkádjává lényegüljön át. Ami – valljuk be – távolról sem lenne egyedülálló történet az európai jogalkalmazás kötelezettségszegési eljárásokkal sűrűn pettyezett történetében.

Ezt is ajánljuk a témában

Az elfogadott „történelmi eredmények” fényében érthetők is e reakciók, hiszen a részletszabályok leginkább csak kínos mosolygásra, esetleg gúnyos kacajra késztetik az olvasót. Az európai Eldorádóba törekvő harmadik világbeli tömegeket természetesen szemernyit sem fogja céljuktól eltántorítani az, hogy mostantól hét nap alatt le kell folytatni az adatfelvételi eljárást, az ujjlenyomat-vételezés herkulesi feladatát is beleértve. 

kiutasítási eljárások felgyorsítására elfogadott jogszabályhelyek pedig a legrosszabb írott malaszt kategóriáját gazdagítják,

hiszen kiutasítani csakis valahova lehet valakit, ennek megfelelő dokumentációval (beleértve a személyi okmányokat) és a vonatkozó eljárási szabályok betartásával. Papírok nélkül érkezők esetében a bizonyítási kényszer nem a származási, hanem az érkezési országot terheli. Ha a származási ország letagadja állampolgárát (márpedig nem éppenséggel EU-konform közigazgatási rendszerekről lévén szó – már ha létezik egyáltalán közigazgatás –, ez szimpla ujjgyakorlat), a feladvány megoldása lehetetlen. Az új szabályok ezért már elvi szinten is képtelenek arra, hogy érdemben változtassanak a tagállami adminisztrációkat megbénító sakk-matt helyzeten.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Demkó Attila

Facebook

Idézőjel

Mindenkit el akarnak hallgattatni, aki nem liberális, baloldali, progresszív vagy teljesen domesztikált „konzervatív”.

Eddig az aktuálpolitikai mókuskerék gépház-zaja,

de a takarólemez alá pillantva próbáljunk arra is választ találni, ami a fecsegő felszín alatti mélyebb rétegekben húzódik meg. 

Közhely, hogy úgy Európa, mint azon belül az Európai Unió és azok tagállamai régóta mély demográfiai krízisben vannak. A folyamat évtizedek óta tart, és még legjobb szándék és intézkedések sokasága ellenére is a fogyás lassítása a legtöbb, ami elérhető. Ez kellemetlen munkaerőpiaci következményekkel jár, az európai jóléti társadalmak gerincét adó társadalombiztosítási rendszerekre vetített hatása pedig egyenesen katasztrofális. A megoldási javaslatokat illetően két iskola létezik: az egyik az automatizációra (és ezáltal az emberi munkaerő kiváltására), a másik a bevándorlásra helyezi a hangsúlyt. Előbbire példa a Távol-Kelet: Japán (és egyre inkább Kína), utóbbira a legtágabb értelemben vett nyugati világ, Ausztráliáig és Új-Zélandig bezárólag.

Ezt is ajánljuk a témában

Azonban még a bevándorlást szükségszerűnek elfogadó álláspont esetében is kétfelé ágazik a gyakorlati megvalósítás: az egyik iskola szerint a bevándorló nem tabula rasa, hanem egy történettel, személyiséggel, világképpel és előítéletekkel rendelkező személy(iség), akit aktívan integrálni kell a társadalomba. A genezisükből adódóan bevándorlóországok – különös tekintettel a paradigmagazda USÁ-ra – ezt az elvet követik, amin ugyanakkor a woke elmevírus időközben méretes lyukakat ütött, és globális szinten sok segítség amúgy sem várható tőle.

Az ideológiával gazdagon átitatott „európai megoldás” viszont – az emberi jogi érvelés álcája mögött – leginkább csak darabáruként kezeli az embert az ő identitásával együtt,

és globális, de legalábbis kontinentális léptékű társadalommérnökösködés közepette tologatna embereket ide-oda. Ha félmillió Hanzi bácsi hatvanhét évesen jövőre nyugdíjba megy, hát másnap helyükbe lép félmillió frissen érkezett újeurópai, akik azonnal és problémamentesen identitást váltanak, kiképeződnek úgy nyelvileg, mint szakmailag, aztán minden megy szépen tovább, mint Brinkmann doktor fekete-erdei klinikáján. O, sancta simplicitas.

És akad itt még egy érdekes jogi kérdés is. A rómaiakig visszanyúló alapvetés, hogy jogsértésre jogot alapítani nem lehet. A Polgári Törvénykönyv megfogalmazásában: „Felróható magatartására előnyök szerzése végett senki nem hivatkozhat.”

Márpedig itt pontosan ez történik – feltéve, hogy az illegális beutazást továbbra is jogellenes cselekménynek minősítjük.

Ennek két konkrét következménye van: az első, hogy az európai karrierjét egy méretes jogsértéssel kezdő személyről viszonylag nehéz feltételezni, hogy később hirtelen megvilágosodva mindenben együttműködő lesz a hatóságokkal (ami mellesleg menekültek számára úgy a genfi egyezmény, mint a magyar szabályozás szerinti alapvető kötelesség). A második pedig, hogy a jogsértésre alapított jogok világának kialakulása szükségszerűen komoly feszültségeket okoz a befogadó társadalmakban, amikor jogkövető polgárok tömegei teszik fel maguknak a kérdést: miért legyek én tisztességes? Mindkét jelenségnek konkrét, szomorú és egyre durvuló jelei mutatkoznak szerte az Európai Unióban. A Parlament által elfogadott jogszabálycsomag pedig úgy a folyamatok, mint a következmények tompítására egyértelműen alkalmatlan.

A migráció olyan a társadalomföldrajzban, mint a szél a természetföldrajzban – ha valahol alacsony a nyomás, másutt pedig magas, előbb-utóbb megindul az áramlás az alacsonyabb nyomású terület felé.

Márpedig demográfiai értelemben Európában extrém alacsony a nyomás évtizedek óta, ezért se csodálkozni, se a teljes elutasítás álláspontjára helyezkedni nem érdemes. Integráltunk mi már kunt és besenyőt, svábot és szászt, rácot-sokácot-bunyevácot: elegendő a magyar családnév-palettán végignézni a Németh, Horváth, Tóth, Rácz, Török és egyéb származásjelölő-vezetéknevek előfordulási gyakoriságát vizsgálva. Ezért aztán minden okunk megvan rá, hogy magabiztosan álljunk az új kihívások elé is, mindig szem előtt tartva ugyanakkor, hogy az integráció alapvetően matematikai kérdés. Mert ha vigyázó tekintetünket nyugati irányba vetjük, jól látható, hogy felborult arányokkal nem kérdés, végül ki integrál kit. Sziúk, irokézek, dakoták, lakoták, cserokik és egyéb észak-amerikai indiánok kései leszármazottai sokat tudnának mesélni erről.

Összesen 223 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:41
🍓 ️ ­­A­ ­d­ö­­­g­ö­­­s­­ ­l­­­á­n­y­­­o­k­ ­v­­á­­r­­n­a­­k­­ ­r­á­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­.­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­𝗨­­𝗡
Geza2
2024. április 21. 15:58
MyOp: "Én nem az amerikai őslakosok párhuzamát látom." Lehet, hogy nem jól értelmezed a szereposztást. Ne a bőrszínek alapján képzeljed el a szereposztást, hanem bennszülött - hódító kategóriák alapján. Így már értelmezhető a bennszülött őslakosok elnyomása, kifosztása, rezervátumba zárása az európai helyzetre is, ha nem történik csoda.
KBA98
2024. április 21. 15:40
Takarodjon el velük együtt Soros és bandája! vagy vigye őket haza!
Mindenhova
2024. április 21. 15:32 Szerkesztve
Még kell migri! Száz millió számra! Had sorvadjon a náci, a csigazabáló, és ott mind ahányan csak vannak. Ők ott mind, népek leigázói, jár ez nekik visszafelé is. Minél hamarabb, annál jobb. Nekünk pedig itt középen, le kell róluk válni. Minél hamarabb, annál jobb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!