Francia fegyverekkel menne neki Putyinnak Ukrajna nevében a francia vezető

2024. május 20. 07:53

Szerinte ugyanis nem arról van szó, hogy az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, és most Franciaország beavatkozna a háborúba, hanem arról, hogy egy indokolatlan tabut feloldanak Ukrajna javára.

2024. május 20. 07:53

Nyitókép: Frederic Moreau / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

A Magyar Nemzet szúrta ki, hogy Jean-Louis Bourlanges, a francia nemzetgyűlés külügyi bizottságának elnöke felszólította Franciaországot, hogy – Washingtonhoz és Londonhoz hasonlóan – változtasson doktrínáján, és ne tiltsa meg többé Kijevnek, hogy csapást mérjen Oroszországra azokkal a fegyverekkel, amelyeket az ukránoknak szállítanak.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Robert C. Castel

Facebook

Idézőjel

Utánanéztem, hogy a szakirodalom milyen indikátorokat jelöl meg egy közelgő világháború előjeleiként.

A korábbi francia EP-képviselő szerint

ez a doktrínaváltás tökéletesen legitim, amennyiben véget vet az agresszor és az megtámadott helyzete közötti elfogadhatatlan aszimmetriának”.

Mint fogalmazott, „miért kellene megtagadni az ukránoktól a jogot, hogy csapásról csapásra válaszoljanak az ellenük irányuló támadásokra? Az önvédelemhez való jog kizárja az agresszor területének menedékjogát”. Szerinte ugyanis „nem arról van szó, hogy [az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, és most Franciaország] beavatkoznak a hadszíntérbe, hanem szerényebben arról, hogy 

egy indokolatlan tabut feloldanak a szuverén Ukrajna javára”.

A Magyar Nemzet megjegyzi, Kijev mélységi csapásokat is mér Oroszországra, de eddig saját fejlesztésű fegyverekkel, különösen drónokkal, amelyek a közelmúltban energetikai létesítményeket céloztak.

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:29
🍓 ️ ­­É­­­r­­­t­­­é­­­k­e­­l­­­d­­ ­­­a­­ ­­s­­­z­e­­­x­­i­ ­p­­­u­­­n­c­­­i­m­­­a­­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­.­­𝐅­𝐔­𝐍
2024. május 20. 17:39 Szerkesztve
indokolatlan tabut feloldanak--- egyet? Min. 3-at, és mind indokolt, de nem érek rá baromságokra, úgyhogy hagyjuk.
tferenc-2
2024. május 20. 16:44
1812
Martell 2
2024. május 20. 16:26
Hazudik az USA csicska, már a fegyverszállítás Ukrajnának is gyakorlatilag háborús részvétel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!