Német tank a moszkvai utcán

2024. május 06. 06:39

Az üzenet egyértelmű: ami az ukrán fronton történik, az a nagy honvédő háború szerves folytatása.

2024. május 06. 06:39
null
Hegyi Gyula
Hegyi Gyula
Index

Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba. Illusztráció.

„Az elmúlt hét talán legtöbbet fotózott eseménye az ukrán fronton zsákmányolt, Leopard 2 A6 típusú német tank bevontatása volt az orosz fővárosba. Nem egyedül érkezett Moszkvába, tizenkét nyugati ország összesen harminckét tankját és harci járművét állították ki a Győzelmi Parkban. Van köztük amerikai Bradley és M1Abrams, francia, brit, svéd harci eszköz, és még egy ausztrál Bushmaster is, amelyet az ötödik kontinens szélsőséges időjárására és terepviszonyaira terveztek. A nyugati szövetség e csodafegyvereit az oroszok feltehetően gondosan megvizsgálták a nyilvános kiállításuk előtt, bár az Abramsból az ukránok eleve egy alaposan lecsupaszított, »titokmentes« változatot kaptak az előrelátó amerikaiaktól.

De katonai szempontból akármilyen érdekesek is ezek a »nagy macskák«, az oroszok számára mégis a német tank a legértékesebb trófea. A hírek szerint a Leopard 2 a mostani bemutató utáni végleges helyét egy második világháborús német tank mellett nyeri el. Az üzenet egyértelmű: ami az ukrán fronton történik, az a nagy honvédő háború szerves folytatása, ugyanazzal az ellenséggel harcol Oroszország most, mint nyolcvan esztendővel ezelőtt. Mindez tudatosan rímel arra az 1944-es eseményre, amikor Sztálin több tízezer német hadifoglyot vonultatott keresztül az orosz főváros utcáin, így fordítva ki Hitler terveit egy győzedelmes német díszszemléről Moszkvában.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2024. május 06. 15:07
„Hasznos idióták” – mondta Lenin elvtárs azokra a nyugati kapitalizmusban élőkre, akik segítették a kommunisták hatalmát, terjeszkedését. A legnagyobb méretű segítség az úgynevezett „Lend-Lease” (Kölcsönzés-bérbeadás) program volt az Egyesült Államok részéről. Az amerikaiak a Lend-Lease keretében 1943-45 között az alábbiakat szállították a szovjeteknek: Repülőgép 14,795 darab Páncélos 7,056 darab Jeep-ek 51,503 darab Teherautó 375,883 darab Motorkerékpár 35,170 darab Löveg 8,218 darab Golyószóró 131,633 darab Vasúti kocsi 11,155 darab Lokomotív 1,981 darab Katonai bakancs 15,417,000 pár és még sok egyéb. 1941 és 43 között meg mégegyszer ugyanennyit.
balbako_
2024. május 06. 14:28
Durván 2 millió német hadifogoly került szovjet kézre és nagyon sok év múltán a fele sem élte meg a hazatérést. a 90 ezer Sztálingrádnál fogságba esettek közül 5000! tért haza.
balbako_
2024. május 06. 14:23
Az EU, ami most még német vezetésű - a német meg amerikai vezetésű de ez egy másik történet - szörnyű bűne, hogy ez a háború mostanra Oroszország honvédő háborúja lett.
tferenc-2
2024. május 06. 13:29
Aki hozzászólásra adja a fejét, jó lenne ha nem az érzéseire hallgatna, hanem a tényekre. Akár tetszik akár nem a cikk írójának igaza van. Oroszország nem egyszer hanem sokszor figyelmeztette a nyugati országokat, nyilvánosan és tárgyalásokon, hogy nem hagyja a NATO terjeszkedését Ukrajnában. Sajnos az expanzió beindult, és ez lett a vége, amiben most a valóság. Talán nem kellett volna az orosz többségű k-ukrajnai területeken népirtani, Odesszában nőket, gyerekeket is élve elégetni. Nem kellett volna a Majdan-on forradalmat csinálni USA segítségével. Nyugat nagyképűsége, vélt felsőbbrendűsége ide vezetett. Ukrajna termő földjei nyersanyag kincse is nagyon kellene, és sorolhatnám tovább. Nem tudom, hogy a NATO országok hadrendbe bevont fegyverzetei mit keresnek egy nem NATO ország hadszínterén. Németország meg elfelejtette a történelmét... remélem megjön a józan ész nyugaton is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!