Haikukötetet írt az EU elnöke

2010. március 31. 10:25

Az Unió elnöke, Herman Van Rompuy hamarosan megjelenteti első haikukötetét. A belga politikus, közgazdász és filozófus Brüsszelben híres arról, hogy nagy rajongója a japán költészetnek.

2010. március 31. 10:25
Van Rompuy védjegyévé vált a haiku jellegzetes versformája: a tömör versikékkel szokta kommentálni a mindennapi eseményeket. Hivatala kedden bejelentette, hogy a genti költészeti központ által szerkesztett kötet várhatóan április 15-én jelenik meg Brüsszelben. Az elnök már évek óta lelkesedik ezekhez a természethez erősen kötődő, rövid versekért és már hat könyvet publikált ezoterikus témában.

Saját haikuit rendszeresen közzéteszi blogján anyanyelvén, hollandul, valamint franciául, angolul és latinul. 2009 végén, az Európai Tanács élére történt kinevezése után is haikut írt az EU soros elnökségét egymást váltva betöltő három állam, Spanyolország, Belgium és Magyarország sajtóértekezlete alkalmából, melyet a nemzetközi sajtó előtt el is szavalt.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!