Kitüntetik Jancsót

2010. szeptember 01. 10:42

A Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál, a Jameson CineFest életműdíjjal jutalmazza a 88 éves filmest. Az esemény szervezői összeállítottak egy retrospektív sorozatot is Jancsó Miklós hatvanas és hetvenes években készült alkotásaiból.

2010. szeptember 01. 10:42

Életműdíjat kap Jancsó Miklós. „A díjátadásra a Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál záróünnepségén kerül sor, szeptember 18-án. Ugyanezen a napon a rendező mesterkurzust tart a fesztiválon, ahol Gelencsér Gábor beszélget a világhírű művésszel” - jelentette be Muszatics Péter kommunikációs igazgató. A mustra életműdíját 2008-ban Gyarmathy Lívia, tavaly pedig Sławomir Idziak lengyel operatőr kapta.

Egy retrospektív sorozatot is összeállítottak az esemény szervezői Jancsó hatvanas és hetvenes években készült klasszikusaiból angol felirattal. A fesztiválon megnézhetjük az Így jöttem, a Csillagosok, katonák, a Fényes szelek, valamint a Még kér a nép című jancsó-filmet is. A mesterkurzus és a vetítések nyilvánosak és ingyenesek.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
indiehardcore
2010. szeptember 02. 22:20
Ha Jancsó Miklós a magyarok között "a harmadik vonalban van", akkor ki van az első vonalban? Csak nem Koltay Gábor? Egészen furcsa, hogy úgy szóljátok le Jancsót, hogy Ő és Tarr Béla az a két magyar, akit Európában is elismernek és bizonyos körökben mind a mai napig érdeklődnek az új filmjeik iránt. A 2000-es években néhány új szereplő megjelent a piacon, mint a Mundruczó, de nekik még kell néhány név és film, hogy nagy nevek legyenek.
tevevanegypupu
2010. szeptember 02. 11:02
A jo kurva eletbe, nem igaz. Jancso a magyar filmrendezok kozott olyan harmadik vonalban van mar jopar evtizede, egyszeruen hihetetlen, hogy miert futtatjak.
1120
2010. szeptember 01. 18:10
Jancsó nagyjából 20-25 éve kizárólag fost csinál közpénzből, de ezt senki sem meri megmondani neki. Egyszer Mick Jagger mondta azt, hogy "...épp itt lenne az ideje, hogy valaki jól seggbe rúgjon, csak az a baj, hogy nincs senki, aki megtenné..."
miloka
2010. szeptember 01. 14:25
Soha nem értettem, hogy miért istenítik Jancsót. A filmjei megfeleltek anno a szocreálnak, s az akkori politikai elit elvárásainak. Az meg megmosolyogtatni való volt, hogy azért tapsikolták, mert először mert mozifilmben pucér lányokat szerepeltetni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!