Tarantino és pszicho-balett a Lidón

2010. szeptember 02. 13:02

Megnyílt a Velencei Filmfesztivál. Az idei szemlén 24 alkotás száll harcba az Arany Oroszlánért, amelyről a Quentin Tarantino vezette nemzetközi zsűri fog dönteni.

2010. szeptember 02. 13:02

Szerda este Darren Aronofsky Black Swan (Fekete Hattyú) című pszichodrámájával elstartolt a Velencei Filmfesztivál. A balettos mozi - Natalie Portmannal és Vincent Cassellel a főszerepben - az Arany Oroszlánért is versenybe száll, melyet a rendező két éve A pankrátorral már egyszer elnyert.

A programban 35 ország 86 alkotása szerepel, ebből 82 filmet a világon először itt mutatnak be. Quentin Tarantino vezeti a nemzetközi zsűrit, az életműdíjat John Woo filmrendező kapja az akciófilmek megújításában végzett munkájáért. A filmfesztivál szeptember 11-ig tart.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!