Tarolt a Facebook-film

2011. január 17. 10:31

David Fincher A közösségi háló című filmje minden fontos díjat elvitt az idei Golden Globe gálán vasárnap este. A külföldi kritikusok szavazatai alapján Colin Firth, Annette Bening, Paul Giamatti és Natalie Portman lettek a legjobb színészek, Robert de Nirót pedig életművéért Cecil B. DeMille-díjjal jutalmazták.

2011. január 17. 10:31

A közösségi háló lett a legjobb drámai film a 68. Golden Globe-díjátadón, a külföldi tudósítók szavazata alapján. David Fincher filmje nyerte a legjobb rendezésért, forgatókönyvért és filmzenéért járó elismerést is. A legjobb drámai filmszínésznőnek járó díjat Natalie Portman kapta a Fekete Hattyúban nyújtott alakításáért, a legjobb színész ugyanebben a kategóriában pedig Colin Firth lett, A király beszédének főszerepéért. egyaránt csillogó földgömbbel távozhatott az eseménytől.

Musical-vígjáték kategóriában Annette Bening a The Kids Are All Right főszerepéért kapta meg a legjobb színésznőnek járó csillogó földgömböt, de a film is kiérdemelte a a kategória Golden Globe-ját. A musical-vígjáték kategória legjobb férfi főszereplője Paul Giamatti lett, a Barney's version című filmmel. A The Fighter című film duplázott: a két legjobb mellékszereplőnek járó díjat Christian Bale, illetve Melissa Leo vihette le. Robert de Nirót életművéért Cecil B. DeMille-díjjal jutalmazták, a legjobb külföldi film idén a dán Egy jobb világ lett.

A televíziós drámák női főszereplői közül Katey Sagal kapta az elismerést, a férfiak közül Steve Buscemi vitte el a legjobbnak járó elismerést, a Gengszterkorzó főszerepéért. A szesztilalom idején játszódó film a legsikerültebb televíziós drámasorozatként is kiemelték. A legjobb tévéfilm-főszereplőnek Al Pacinót választották a külföldi újságírók, aki a Dr. Halál sorozatban (You Don't Know Jack) a híres eutanáziaorvost, Dr. Jack Kevorkiant játszotta el. A legjobb televíziós mini-sorozat a hírhedt terrorista életét feldolgozó, Olivier Assayas rendezte Carlos lett, a vígjáték-sorozatok közül a Glee-Sztárok leszünk! végzett az élen. A legjobb dal a Cher és Christina Aguilera főszereplésével készült Dívában felcsendülő You Haven't Seen the Last of Me lett. Az animációs filmek között a Toy Story 3 győzedelmeskedett.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!