Kortárs drámák a Deszkán

2011. február 03. 08:45

Az V. DESZKA - Kortárs Magyar Drámák Fesztiválja február 9-től öt napig tart majd. A találkozón lesz sok kortárs dráma, ráadásul erdélyi és délvidéki alkotók művei is láthatók lesznek. A színdarabok mellett műhelybeszélgetéseket, bábelőadásokat és felolvasó-színházi programokat is tart a debreceni Csokonai Színház.

2011. február 03. 08:45

Az V. DESZKA - Kortárs Magyar Drámák Fesztiválja a debreceni Csokonai Színház szervezésében, február 9-től öt napig tart majd. „A kortárs magyar drámának a műhelye, inkubátorháza lett a Csokonai Színház, amit az immár hagyományossá vált DESZKA Fesztivál mellett bizonyít az intézmény repertoárja és az, hogy rendszeresek nálunk az ősbemutatók is ebben a műfajban” - mondta el Vidnyánszky Attila, az intézmény igazgatója hozzátette. „A fesztiválon erdélyi és délvidéki alkotók művei is láthatók lesznek” - tette hozzá. Az alternatív és klasszikus hangvételű darabok mellett tartanak beszélgetéseket is, melyek során a dráma és a szépirodalom kapcsolatát vizsgálják majd, valamint Meztelenség, trágárság, politikum címmel az érzékenységet sértő darabokat.

A fővárost a Kovátsműhely, a Katona József Színház, a Bárka Színház, a Táp Varieté és Performance Színház, a Budapesti Kamaraszínház, Pintér Béla és Társulata, a Pesti Magyar Színház, a Kolibri Színház, a Pillanat Színház és a Baltazár Színház társulata képviseli a fesztiválon. Debrecenbe érkeznek még az egri Gárdonyi Géza Színház, a kaposvári Csiky Gergely Színház, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház, a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház és a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház képviselői is. Az előadások öt helyszínen zajlanak majd, ott lesz többek között Grecsó Krisztián, Háy János, Vinnai András, Egressy Zoltán, Tolnai Ottó és Tasnádi István művei, míg a felolvasószínház programkínálatában Borbély Szilárd és Zalán Tibor egy-egy darabja is hallható lesz.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!