Elveszett Michelangelóra bukkantak

2011. július 13. 10:54

Az itáliai reneszánsz mesterének festménye lógott az Oxfordi Egyetem egyik intézetének falán, melyet eddig Marcello Venutti művének tartottak - állítja Antonio Forcellino olasz művészettörténész és restaurátor.

2011. július 13. 10:54

Michelangelo Buonarrotinak, az itáliai reneszánsz mesterének festménye lógott az Oxfordi Egyetem egyik intézetének falán. A Keresztre feszítés a Madonnával, Szent Jánossal és két gyászoló angyallal című festményt, amelyet Marcello Venutti művének tartottak, 1930-ban vásárolta meg a Sotheby's árverésén a Campion Hall. Antonio Forcellino olasz művészettörténész és restaurátor viszont infravörös technológiával vizsgálta a festményt, és állítja: a kép Michelangelo alkotása.

Brendan Callaghan atya elmondta, a képet az Asmolean Múzeumnak adták át megőrzésre: „Nem lett volna jó ötlet, ha továbbra is nálunk marad. Ez egy csodálatos festmény, túl értékes ahhoz, hogy továbbra is a Campion Hall falát díszítse”. A pap szerint a kép értéke három év alatt megtízszereződhet - még akkor is, ha kiderül, hogy mégsem Michelangelo festette.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!