Film készül a Tolkien-botránykönyvből

2011. augusztus 19. 11:26

Film készül Steve Hillard J. R. R. Tolkienről szóló regényéből. A Mirkwood: A Novel About JRR Tolkien alapján készülő alkotás pontosan követi majd a könyv fonalát, de mélyebben elmerül a brit író kevéssé ismert életében.

2011. augusztus 19. 11:26

Steve Hillard amerikai író a közelmúltban zárta le szerzői jogi vitáját a Tolkien-hagyaték gondozóival. Az örökösök szerint a Mirkwood: A Novel About JRR Tolkien című munka sértő A Gyűrűk Ura brit írójára és munkásságára nézve, ezért azt követelték, hogy minden példányát zúzzák be. A felek végül megegyeztek abban, hogy a Mirkwood borítóján világosan feltüntetik, hogy fikciós munkáról van szó.

A regényben egy nagyapja után kutató fiatal nő rábukkan egy írásra, amelyet még Tolkien adott valaha nagyapjának. Az EMO Films produkciójában készülő alkotás pontosan követi majd a regény fonalát. Hillard elmondta: bemutatják, hogy az író mennyire szeretett volna kódfejtő lenni a második világháborúban, és azt is, mennyire elmerült terjedelmes regényei megírásában.

A Mirkwood egyébként annak rengetegnek a neve, ahol A Gyűrűk Urában a gyilkos óriáspókok élnek. A könyvből egyelőre alig ezer példány fogyott el az Amazonon - írja a Guardian.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TroppauerH
2011. augusztus 21. 21:20
Most nem értem, hogy miért volt probléma a filmmel? Mert az idézett cikk elég hiányos ezzel kapcsolatban. Talán egyszer kiderül.
GY. F.űegér
2011. augusztus 20. 11:38
A "brit író" elsősorban az angolszász nyelv professzora, filológus, az angol nyelv és irodalom professzora, összehasonlító nyelvész, valamint az angolszász és kelta hagyományok legnagyobb tudósa volt. De tény, írt is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!