Geszti lopott?

2011. augusztus 17. 11:35

Egyre többen gondolják úgy, hogy a Gringo Sztár a Black Eyed Peas-től nyúlta le a legújabb slágerét. Geszti Péter cáfolta a vádakat.

2011. augusztus 17. 11:35

A Gringó Sztár Szabadulj fel! című száma sokakat megoszt: úgy vélik, a dal lopott. Geszti Péter új formációjának dala kísértetiesen hasonlít a The Black Eyed Peas 2009-es slágerére, az I Gotta Feelingre - írja a Bors. Mindemellett a YouTube-on egy videómontázs is készült, amiben felhívják a figyelmet a hasonlóságra.

Geszti cáfolta a vádakat: „Más az énekdallam és a tematika is”. Hozzátette: zenei ügyekben most sem ő az illetékes, hiszen nem zeneszerző, hanem dalszövegíró. Álláspontját a lemezét megjelentető BMC kiadó vezetője, Gőz László megerősítette: „Trendkövetésből származó véletlen hasonlóságról beszélhetünk, ami főként a stílusjegyekre fogható”. Azt elismerte, hogy a hangnem és a tempó is hasonló, valamint mindkét számban szerepel egy harmóniasor, de ez még szerinte nem jelenti azt, hogy Erdélyi Péter zeneszerző bármit is másolt volna.

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
harry callahan jr.
2011. október 16. 22:38
Egész "zenei karrierje" alatt lopott! Nem csak most, a Rapülők MINDEN dala "véletlenül hasonlít erőteljesen" egy-egy nemzetközi kevésbé, vagy nagyon ismert dalra. És az önhatalmúlag szerzői jogdíjakat évente 100 milliárdos (igen, nem elírás!) tételben szétosztó Artistjus (aki pont azokat nem képvisel, akikről szólna) azoknak fizet mindenféle játszás után, akik neve a dalnál bejelentett szerzőként szerepel. Geszti adottságai révén kihasználja azt, amit csak lehet. Néha önimádónak tűnhet, de valahol szerintem ő nem az. Gátlásos, és ezért a pénzzel, állandó szereplésekkel próbálja "oltani" azt a nem normális érzést, ami benne rejlik. Ez csak megérzés, nem ismerem. Az, hogy egy Gringószarral próbálkozott idén, meglepett, és számomra kiderült: divathullámokat ül csak meg, de igazi mélység nincs a tetteiben, ötleteiben. Felületes, és az X-Faktoros hozzászólásai, beválasztandó emberei által lehet látni: nem "a jól eladhatóság", szimpátia és egyéb alapján dönt, hanem úgy, hogy "kit szerethet meg a közönség". Vagyis mikor azt a két szerencsételen karaoke bárból már nyitáskor kirúgott hamiskás csajt beszavazta, én végképp döntöttem: eddig jó lovakat ült meg, mert a származása miatt számtalan lehetősége volt, nyitott ajtók várják, várták. De nem igazi tehetség szerintem. Aki egy szigeten az első napot a saját nagy bulijával indítja, abban semmi alázat nincs. Mert az igazi nagyok csendesek, bölcsek, nem harsányak és exhibicionisták jobban a kelleténél. Ráadásul a ritmusérzéke mellett semmi nem köti a zenéhez. Ja de, a pénz és a szereplés lehetősége.Geszti már kapkod, mert érzi a kort: közeledik a pánik, hogy elkerül a reflektorfényből ha nem marad köztudatban a neve... Sokkal nagyobbra tartják, mint ami. De a közönség mindig megérzi, ki csinálja szívből és nem a húszezresek extázisában. Én valóban nem azért írtam le mindezt, mert irígykednék rá: az egy magyar betegség sajnos. Én mérlegre tettem a saját véleményemet.
cutcopy
2011. augusztus 22. 12:01
Geszti kopott..
johnnyrotten
2011. augusztus 22. 11:02
Én szeretem ezt a Geszti-gyereket. Kisgyermekkortól az életemhez tartozik. Először Mézga Aladárként. Aztán hazánk legviccesebb embere lett a 90-es évek közepén. Segítette az eszdéesz nevű szimpatikus politikai pártot, neki köszönhetjük Pistikét. Kaptunk tőle jó rap-zenét, magyarokat szeretettel ábrázoló, évente megrendezett plakátkiállítást. Aztán ajándékozott a sok butamagyarnak hagyományt is: ez a Magyar Vágta. (A rosszindulatúak szerint az ötletet az olaszországi Sienában, a városközpontban évszázadok óta megrendezett lovasversenyről lopta, de én ezt nem hiszem el...). Most itt van ez a hipp-hoppos, autotune-os zenekar, a tengerentúlon, a latin népesség által, a fehér emberekre vonatkozó gúnynévről elnevezve Gringó Sztár. (Szerencse, hogy nem Nigro Sztár, vagy Zsidro Sztár... brrrr...)
narmer
2011. augusztus 21. 10:43
Hű, a mindenit! Nem gondoltam, hogy a pasi ilyen erkölcstelen kis mitugrász.Mindenesetre önbizalma az van!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!