Anilogue

2011. november 23. 13:53

Budapest és Bécs közös animációs ünnepe elkezdődött! A magyar kezdeményezésre létrejött Anilogue filmfesztivál az animációs műfaj legfrissebb termését hozza el.

2011. november 23. 13:53

November 23-án, szerda este az Uránia Nemzeti Filmszínházban nyílik meg az Anilogue fesztivál, amelynek programjában ezúttal is számos animációs filmpremierrel találkozhatunk a világ minden tájáról. A 2011-es évad újdonsága, hogy a versenyprogramban a rövidfilmek mellett most először az egész estét betöltő mozik között is eredményt hirdet a nemzetközi zsűri.

A rövidfilmes mezőnybe harminc újonnan készült európai animáció került be, a nagyfilmes kategória fődíjáért pedig kilenc mű indulhat, köztük Jankovics Marcell nagyszabású munkája, Az ember tragédiája, melynek hivatalos világpremierjét ugyancsak a fesztivál keretében tartják meg. A rövidfilmes zsűri ebben az évben magyar, osztrák és izlandi filmszakemberekből és képzőművészekből áll, az egész estés filmek zsűrijét pedig Bastien Dubois, Oscar-jelölt francia filmrendező vezeti. Az egyedülálló módon két fővárosban párhuzamosan zajló filmfesztivált idén kilencedszer rendezik meg az Urániában, a Toldi moziban és a bécsi Topkinóban.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!