Sebestyén Kékfrankos Válogatás 2007

2012. február 22. 12:14

Brutálisan ront ránk, de nem kell tőle megijedni, főleg nem kell tőle elfutni.

2012. február 22. 12:14
Élet és bor

„A címszereplő szekszárdi tétel másod-, illetve harmadtöltésű hordókban töltött el két évet, ha már itt tartunk. Mély, rubinszínű anyag, feketébe hajló maggal. Illata első nekifutásra elég férfias: animális-bőrös, rengeteg fűszerrel, borssal. Brutálisan ront ránk, de nem kell tőle megijedni, főleg nem kell tőle elfutni. Ahogy szellőzik, úgy jönnek elő a szép gyümölcsaromák is: piros gyümölcsök, szeder, szilva. Egy kis mentát, némi kénességet vélek még felfedezni, van valami oportós-újboros beütése az illat végén. Ahogy melegszik és levegőzik, úgy válik egyre gyümölcsösebbé. A korty közepes, de kerek és érett: elsősorban fűszeres és intenzív, határozott tanninokkal. Nem a legüdítőbb, legfrissítőbb kékfrankos, amit valaha ittam, de nem borul fel teljesen az egyensúly sem. Gyorsan fogy, egyik korty követi a másikat még így is, de sajnálatos, hogy a palack vége felé ellaposodik, unalmassá válik. Lehet, hogy még idő kell neki, de itt most a harmóniaszintje nem a legoptimálisabb, noha egyáltalán nem rossz merítés. 4 pont.”

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Theorba
2012. február 23. 20:50
(Copy-Paste) Az absztinencia nevű betegséggel születtem (pedig mit meg nem tennék, hogy a valóban egészségmegőrző borokat megszeressem, de képtelen vagyok alkoholt inni.) Egyszóval úgy tűnik, a borászok kezdték szponzorálni a mandinert. Vagy csak a Sárazsadányi társaság? (Tokaji Borház?)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!