Debrecenbe jön az Apocalyptica

2012. május 24. 20:51

A hét stúdiólemezt kiadott finn Apocalyptica is fellép júliusban a debreceni Campus Fesztiválon. A fesztivál különlegessége továbbá, hogy először játszik „hazai pályán” nagyobb közönség előtt az új felállású Tankcsapda.

2012. május 24. 20:51

A klasszikus zene és a heavy metal stílust ötvöző finn Apocalyptica zenekar is fellép a debreceni Campus Fesztiválon. Bakó Csaba sajtófőnök csütörtöki tájékoztatása szerint a zenekar július 28-án, szombaton, a záró napon lép színpadra. Mint elmondta, az Apocalyptica a világon egyedülálló módon három klasszikus múlttal rendelkező csellistát is soraiban tud. 1996 óta hét stúdiólemezt adtak ki, amelyekből összesen több mint négymilliót adtak el világszerte. Albumaikon rendszeresen vendégszerepelnek más együttesek zenészei is, így játszottak közösen a Guano Apes, a HIM, a Rasmus, a Slipknot, a Slayer és a Rammstein tagjaival is.

A szervezők már korábban bejelentették, hogy Kelet-Magyarország legnagyobb zenei fesztiválján fellép a folk zenét elektronikus tánczenével elegyítő brazil-amerikai-cseh csapat, a N.O.H.A., valamint a kanadai kelta punk formáció, a Real McKenzies is. A július 25. és 29. közötti rendezvényen a debreceni Nagyerdőn játszik a hazai könnyűzenei élvonal is: itt lesz a Quimby, Sena (Irie Maffia), a Péterfy Bori & Love Band, a Bëlga, a Magna Cum Laude, és első alkalommal lesz a fesztivál vendége Palya Bea. A fesztivál különlegessége továbbá, hogy először játszik „hazai pályán” nagyobb közönség előtt az új felállású Tankcsapda.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!