Indul a fesztivál a Margitszigeten

2012. június 09. 11:06

Csomós István főpolgármester-helyettes nyitotta meg pénteken a Budapesti Nyári Fesztivált (BNYF) a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, ahol az érdeklődők a három nyári hónap alatt összesen mintegy 100 program közül választhatnak majd.

2012. június 09. 11:06

Csomós István főpolgármester-helyettes nyitotta meg pénteken a Budapesti Nyári Fesztivált (BNYF) a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, a Hollerung Gábor karnagy vezényelte Budafoki Dohnányi Zenekar előadása előtt. A Margitszigeti Opera-, Musical- és Táncfesztivál idén világszenzációt, ősbemutatókat, új bemutatókat és sikerprodukciókat is ígér. Az érdeklődők a három nyári hónap alatt összesen mintegy 100 program közül választhatnak majd.

A BNYF alkalmából először látogat Magyarországra a hét táncos testvér, a Los Vivancos, vagyis a spanyol extreme flamenco fusion formáció. A "7 sötét ördög" az ígéri, koncert- és tánc-show-juk újraértelmezi a flamencót. A margitszigeti színpadon kerül sor az Érinthetetlenek című pop musical ősbemutatójára is. Musical-opera műfajban a Vámpír asszony ősbemutatóját láthatják majd a Báthory Erzsébet legendás és vitatott alakja iránt érdeklődők. Az előadás a Szabad Tér Színház és a Kolozsvári Magyar Opera közös vállalkozásában születik meg – írja a port.hu. A balettot kedvelők számára a szervezők a Zorba balett táncbemutatóját, Mikis Theodorakis világsikert aratott dramatikus alkotását kiváló szólisták valamint nagy létszámú zenekar és kórus közreműködésével állítják színpadra. Az új bemutatók közül a port.hu a The Blues Brothers koncert-musicalt emelte ki, melynek sztárvendége Tóth Vera lesz.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!