Játékfesztivál: gyerekprogramok és Dumaszínház Pápán

2012. június 13. 10:44

Huszonkettedszer rendezik meg a négynapos pápai játékfesztivált csütörtöktől. Napközben kiállítások és gyerekprogramok várják az érdeklődőket, péntek este a Dumaszínház művészei és a Punnany Massif lép fel.

2012. június 13. 10:44

Huszonkettedszer rendezik meg a négynapos pápai játékfesztivált csütörtöktől. A rendezvény a nyitónapon 16 órakor az óvodások rajzkiállításával indul, amit 3D-s mozi követ, majd játékkiállítás nyílik a Somogyi József galériában és a Kékfestő Múzeumban - közölte Boros Katalin, a pápai városháza szóvivője az MTI-vel.

Pénteken óvodapedagógiai szakmai konferenciát rendeznek, háromkor a hatvanéves Pápai Bélyeggyűjtő Szakkörnek nyílik kiállítása, délután a gimnáziumban makettkiállítás nyílik, a színházteremben animációs kalandfilmet vetítenek, a fesztiválsátorban a Country Arrabona zenél, este pedig elindul a fesztiválmenet. Fellépnek a Dumaszínház művészei és a hivatalos megnyitó után, este kilenckor a Punnany Massif koncertezik a szabadtéri színpadon.

Szombat reggel a gyereket horgászverseny, majd miniolimpia hívja, a kistérségi nap keretében pedig főzőverseny, ügyességi játékok várják a vendégeket. Tizenegytől hajnali kettőig jótékonysági motorosnapot is rendeznek az Erzsébet-ligetben, délután „Aprajafalván” kézműves foglalkozások, társas- és ügyességi játékok szórakoztatják a gyerekeket, a felnőttek pedig a kézműves mesterségek, hagyományok, gyógymódok titkaiban mélyülhetnek el. Lesz még harcművészeti bemutató, bábszínház, erős emberek országos versenye, interoperett-gála és nótaest is.

Vasárnap „Aprajafalva” újra kinyit, délután egyebek mellett családi vetélkedő, lovagi torna, díjugrató show várja a fesztiválozókat, este kilenckor Beatrice-koncert lesz, majd tűzijáték zárja a pápai játékfesztivált.

A rendezvény ideje alatt a sportcsarnok előtti parkolóban élményparkot rendeznek be, ahol ismert énekesek és zenekarok lépnek fel.
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!