Négynapos hal- és borünnep a Balatonnál

2012. június 23. 15:43

Tizedszer rendezi meg négy balatoni település a kultúra, a bor és a gasztronómia népszerűsítésére a négynapos hal- és borünnepet koncertekkel, gasztronómiai különlegességekkel és sportprogramokkal.

2012. június 23. 15:43

Balatonfüreden, a Tagore sétányon csütörtökön 17 órától borbemutató és borvásár kezdődik a legkiválóbb magyar borászok részvételével, valamint balatoni halak kóstolója - közli a programot a balatonfured.hu. Hatkor a Vaszary Villában bemutatják a Tempevölgy című folyóirat idei 2. számának és Kun Miklós Sztálin alkonya című könyvét. A Tagore sétányon 21 órától Váczi Eszter & Quartet koncertezik. Pénteken gyermek- és szórakoztató programokkal folyatódik a rendezvény, a hivatalos megnyitó után átadják az Eötvös József sajtódíjakat. Este fél kilenctől a Makám együttes koncertezik a Tagore sétányon. Szombaton fél tízkor rajtol a Sárkányhajó Roadshow 2012 a sétány melletti vízterületen. Este nyolckor Filo Machado brazil gitárművész zenél a Tagore nagyszínpadán. Vasárnap gyermekprogramok lesznek.

 
Csopakon pénteken 18 órakor a Csopaki Képzőművészeti Egyesület kiállítását nyitják meg a Csopak Galériában. Szombaton az Olaszrizling éjszakája program keretében kincskereső bortúra indul a Balaton Borkúriából, vasárnap reggel nyolckor snecifogó verseny kezdődik a strandon gyerekek számára. Paloznakon pénteken este fél nyolckor a Balatonfüred Néptánc Együttes ad műsort a tájház udvarán. Szombaton ugyanott halászléfőző verseny veszi kezdetét, nyolckor a Blackriders koncertezik. Tihanyiban ezen a hétvégén rendezik meg a Levendula Fesztivált, szombaton sportprogramokkal, túrákkal, kézműves műhelyekkel, kirakodóvásárral a Belső-tó partján. Lesz még bábszínház, kulturális műsor. Vasárnap ugyanott folytatódnak a kézműves foglalkozások, a Levendula Ház Látogatóközpont udvarán pedig Csizmazia Csönge mesekuckója várja a kicsiket; délután háromkor Csuhajda - A Varga Banda vásári komédiája, majd a Drum and Folk együttes koncertje a nagyobbakat. 
 
A rendezvény ideje alatt fűszernövény-bemutató, gasztronómiai érdekességek, őstermelői piac nyílik a piactéren, a Tihanyi Levendulabolt előtt pedig ehető virágok kóstolója és bemutatója, levendulakötés kicsiknek és nagyoknak, levendulás finomságok vására. A túrákon a Balaton-felvidéki Nemzeti Park szakemberei mutatják be a látnivalókat. A Balatoni hal- és borünnep kísérőrendezvénye Balatonfüreden a Családi Nap és Múzeumok éjszakája: a Vaszary Villa, a Jókai Mór Emlékház, a Városi Múzeum színes programokkal várja a múzeumrajongókat; a Paloznaki Hímzőkör kiállítása A polgárosulás határán címmel a paloznaki tájházban tekinthető meg.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!