Hétvégi borfesztivál az erdőbényei kertekben

2012. augusztus 17. 08:36

Augusztus 17-19. között tartják Erdőbényén az immár negyedik Bor, mámor, Bénye fesztivált, ahol az eldugott tokaj-hegyaljai falu romantikája mellett borok, kulturális programok és helyi éttermek specialitásai várják a látogatókat családias hangulattal.

2012. augusztus 17. 08:36

A Bor, mámor, Bénye rendezvény fiatal jazz és népzenei előadóknak, kiállításoknak, gyerekprogramoknak ad otthont immár negyedik alkalommal a tokaj-hegyaljai Erdőbényén. A hosszú hétvége alatt mindenki számára nyitottak a helyi borászok kertjei, ahol természetesen nem csak bort kóstolhatnak az ide látogatók, hanem a környék neves éttermei is képviseltetik magukat. A fesztivál alapgondolata az, hogy a vendégek könnyed barátságos hangulatban kertről kertre sétáljanak és fedezzék fel ezt a zempléni falut.


Nagyobb térképre váltás

Tizenkét erdőbényei borászat borait lehet végigkóstolni: Ábrahám Pince, Bardon Borászat, Béres Szőlőbirtok, Csite, Homonna Attila, Illés Pince, Karádi-Berger Borászat, Kerékgyártó Pince, Olze-Vin, Turján Pince, Vayi Borászat – Ungváry Krisztián, Vivamus. A borászatok kertjeibe Tokaj-Hegyalja legjobb éttermei költöznek be: Sárga Borház, Castrum Boldua, Ős Kaján Restaurant, Oroszlános Borvendéglő, Anyukám mondta, Magita Étterem, Gonda Sajtműhely, Bényei Fogadó, Grillbolygó, Ízbolygó, Carpe Diem Teaház.

Ha pedig két pohár bor között valami másra vágynának, számos koncertet lehet végighallgatni: Váczi Eszter, Vujicsics, Bohemian Betyars, Kardos Horváth János – Kafkaz, Tóth Viktor Szaxofon Quartett, Pátkai Rozina Trio, Escargoz, Pápai Zsanett, Trio Föld, MeLounge, Bach Stage, Forgó Együttes, Húrlekvár, DJ Pax Tibi, DJ Káosz Kapitány.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!