Tokaji borászok 2011-ről

2012. november 22. 22:13

Demeter Zoltán, Szepsy István, Berecz Stephanie, Szilágyi László, Balassa István, Homonna Attila, Bacsó András és Bárdos Sarolta mesélt a Bortársaságnak a 2011-es évjárat borairól annak apropóján, hogy a bolt most számos tokaj-hegyaljai pincészettől mutat be birtokborokat és dűlőszelektált tételeket. A Bortársaság hagyományt szeretne a tokaji évjáratbemutatóból.

2012. november 22. 22:13

Rengeteg dűlőszelektált tétel jelent meg a Bortársaság kínálatában Tokaj-Hegyaljáról. A borbolt munkatársai négy napon át kóstoltak a borvidék borászatainál. Kilenc pincészettől választottak borokat. Szepsy István 2011-es évjárata most debütál: a birtokfurmint, az Úrágya és a Nyúlászó dűlők borai mellé idén a Nyulas, a Dorgó, a Birsalmás és a Betsek 2011-es termését is kóstolni lehet a mádi borásztól.

Demeter Zoltán tokaji borász új a cég választékában: a száraz és édes birtokbor mellett hat dűlőszelektált tétellel találkozhat a közönség a Kakas, a Veres, a Boda, a Lapis, a Szerelmi és az Őszhegy tavalyi termésével. A Bacsó András vezette tolcsvai Oremus a szokásos Mandolás-furmint 0,75 literes és 1,5 literes magnumpalackos változatával jelentkezik. A Berecz Stephanie és Zsolt alkotta Kikelet pince bővítette bortársaságos szortimentjét: birtokboraikon kívül most már a tarcali Kassai, Lónyai és Farkas dűlők borát is meg lehet vásárolni. Az idén Tokajban az év borászának megválasztott Bárdos Sarolta egy birtokborral, egy sárgamuskotállyal és egy dűlős furminttal mutatkozik be.

Balassa István szintén az új száraz tokajis palackba töltötte a 2011-es év borait. Szortimentjében a Betsek három arca, a Mézes-mály és a Nyúlászó található meg. A Szilágyi László vezette tokaji Gizella pince szintén újabb borokkal jelentkezik: a Szil-völgyből furminttal és hárslevelűvel, a Medvéből furminttal, a Szent Tamásból hárslevelűvel. Most került a polcra Homonna Attila 2011-es száraz birtokbora is.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kardosdoktor
2012. november 23. 18:56
Pace virent colles... Vivát Tokaj!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!