Árvíz: csúszik a Margitszigeti Szabadtéri Színpad megnyitása

2013. június 06. 09:57

Elmarad a Margitsziget kiürítése miatt a Margitszigeti Szabadtéri Színpadra meghirdetett júniusi előadások közül a Verdi-Wagner nyitókoncert, a Balkan Fanatik-est, A Szabadság Napja és a Duna Karnevál Gála.

2013. június 06. 09:57

A Margitsziget kiürítése miatt elmarad a Margitszigeti Szabadtéri Színpadra meghirdetett júniusi előadások közül a Verdi-Wagner nyitókoncert (június 14.), a Balkan Fanatik-est (június 15.), A Szabadság Napja (június 19.) és a Duna Karnevál Gála (június 21.) - közölte szerdán a Szabad Tér Színház. Az árhullám levonulása az erőjelzések szerint húsz napig is eltarthat, ezért a Margitszigeti Szabadtéri Színpad ünnepi évadát a tervek szerint június 28-án, a Spartacus című balettelőadással nyithatják meg. 

Bán Teodóra ügyvezető igazgató az MTI-nek elmondta, hogy a sziget lezárása, az áradat levonulása utáni fertőtlenítés, kertészei tevékenység miatt a felújítási munkálatokkal is csúsznak. Hozzátette: június 14-én mindenképp szeretne valahol Budapesten, szabadtéren egy jótékonysági hangversenyt adni az árvízkárosultak javára a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral. Mint kiemelte, bár a Szabad Tér Színház is a károsultak között van, elsőként szeretnének segíteni másokon. 

A Budapesti Fesztiválzenekar azt közölte az MTI-vel, hogy egyéb hangversenyei és a Margitszigeti Szabadtéri Színpad más előadásai függvényében később születik arról döntés, hogy a koncertet egy másik időpontban megtartják-e. A közönséget honlapjukon keresztül tájékoztatják az egyeztetések eredményéről. Kérik, hogy addig is őrizzék meg a korábban átvett regisztrációs jegyeket. A Szabad Tér Színház előadásaira megváltott jegyek június 6-tól június 21-ig becserélhetők a Budapesti Nyári Fesztivál más előadásaira, vagy visszaválthatók két helyszínen: a Szabad Tér Jegyirodában és a Városmajori Szabadtéri Színpad jegypénztárában.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!