Bor, mámor, Bénye idén is!

2013. július 07. 12:04

Augusztus 16-18. között koncertekkel, tokaji borokkal és jellegzetes zempléni ételekkel várják a látogatókat egy hangulatos minifesztiválra az erdőbényei kertekben a helyi pincészetek, a tokaj-hegyaljai éttermek és kézműves mesterek.

2013. július 07. 12:04

A Bor, mámor, Bénye egy különleges, sok helyszínen zajló, gasztro- és kulturális fesztivál, amit a tokaji borok tesznek teljessé. Az augusztus 20-át megelőző hétvégén mindenki számára nyitottak a helyi borászok kertjei, ahol nem csak a tokaji borvidék borait kóstolhatják meg az ide látogatók, hanem világzenei és jazzkoncerteket hallgathatnak, kiállításokat nézhetnek, előadásokat hallgathatnak vagy egyszerűen csak a fűben heverészve élvezhetik a tokaj-hegyaljai falu hangulatát.

A fesztiválokon általában megszokott ételek helyett a borászatok kertjeiben a legjobb zempléni éttermek a helyi borokhoz illő ételekkel, köztük a régióra jellemző fogásokkal várják a vendégeket a nyugodt, komótos tempójú kulináris élvezetek jegyében. A falu piacterén lévő vásárban helyi kézműves mesterek zempléni termékeket kínálnak.

Kik lesznek a kiállító borászok?

Ábrahám Pince, Bardon Borászat, Béres Szőlőbirtok, Budaházy-Fekete Kúria, Csite, Gordius Pince, Homonna, Illés Pince, Jakab, Karádi-Berger Borászat, Kerékgyártó Pince, Olze-Vin, Turján Pince, Vayi Borászat - Ungváry Krisztián, Vivamus.

Kik fognak főzni?

Anyukám mondta, Sárga Borház Étterem, Ős Kaján Restaurant, Oroszlános Borvendéglő, Magita Étterem, Gonda Sajtműhely, Bényei Fogadó, Castrum Boldua, Erdőfénye Kastélyszálló, Rókabérc Vadászház, Grillbolygó, Ízbolygó, Carpe Diem Teaház.

Kik fognak zenélni?

Kistehén, Bohemian Betyars, Harcsa Veronika, Szabó Balázs, Tóth Viktor, Pápai Zsanett, Szőke Szandra, Bitang, MeloDisztik, Vikuel Dani, Barnabás fuvolaquintett, Szűkített kvartett, Kolompos, Mistral, Húrlekvár, Meszecsinka, Bujdosó Trio, Pax Tibi, Káosz Kapitány.

És mi lesz még?

Kiállítások, előadások, kirándulások: Erdőbénye építész szemmel, madárles, dűlőtúra, biciklitúra, gyerekkoncertek, kézműves foglalkozások, játszóház, zeneovi, táncház, bohócok. Egyszóval érdemes szállást foglalni minél előbb.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!