A CineFestet dicsérte a Süddeutsche Zeitung

2013. szeptember 24. 23:15

A Süddeutsche Zeitung német liberális lap a miskolci CineFest filmfesztivállal kapcsolatban közölt cikket.

2013. szeptember 24. 23:15

A lap online kiadásában „Független szellemiség vidéken” címmel megjelent beszámolóban a szerző, Paul Katzenberger kiemelte: Orbán Viktor nemzeti konzervatív kormánya alatt a filmgyártás támogatásának „már alig van szerepe”. A gyártás „teljesen leállt”, miután a kormány „szétverte” a hagyományos állami filmtámogatási rendszert, és „elhalt” a Magyar Filmszemle is – tette hozzá.

Paul Lendvai Ausztriában élő magyar publicista kifejezését használva hangsúlyozta: mindennek ellenére a gondolkodás szabadságát a „gulyás-orbánizmusban” sem lehet egykönnyen felszámolni, ezt mutatja a CineFest, amely szerinte a filmszemle kiesésével a legfontosabb magyar filmfesztivállá nőtte ki magát.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nannyó
2013. szeptember 26. 00:03
A gondolkodás szabadságát nem lehet felszámolni. A szabad szellemet sem lehet felszámolni. Az meg abszolut hülyeség, ha ezeket a fogalmakat bárki is pártokhoz köti.
fogd a pénzt és kuss
2013. szeptember 25. 11:29
szabadszellemûek, viszlát a parlamenten kívül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!