Kínába mennek a magyar tölgyből készült hordók

2014. szeptember 01. 12:56

Magyar-kínai vegyes vállalat alakult barrique hordók gyártására: amennyire bizarrul hangzik ez leírva, annyira igaz a hír, körülbelül 12 milliárd forintos befektetésről van szó.

2014. szeptember 01. 12:56

Magyar-kínai vegyes vállalat alapításáról írt alá megállapodást vasárnap Budapesten a Trust Hungary Zrt. és a kínai Huai Lai Amethyst Manner Co. vezetője. Az eseményen jelen volt Kiss Eliza, a Földművelésügyi Minisztérium eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára és Csang Csing-vej, Hebei tartomány kormányzója.

James J. Molnar, a Trust Hungary Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek elmondta: a mostani üzlet hosszú előkészítési folyamat után jött létre, a szerződő felek Kínában magyar alapanyagot és szaktudást felhasználva közösen készítenek barrique hordókat. A tervezett befektetés értéke mintegy 300 millió jüan (12 milliárd forint). A közös magyar-kínai vállalat 50-50 százalékban lesz a magyar, illetve a kínai cég tulajdonában.

A barrique hordókat készítő üzem Hebei tartomány borvidékén, Pekingtől északra - egyórányi autóútra - létesül. Az üzemben évente tízezer hordót gyártanak várhatóan már a jövő évtől. Ez mintegy 10 millió dolláros (2,4 milliárd forintos) forgalmat jelent majd évente.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!