Angliai magyaroknak exportálna sört a Dreher

2015. május 07. 12:52

A nagy számú Angliába kitelepült magyarra alapozva exportálna sört a Dreher. A cég vezetője a Magyar Nemzetnek a magyar sörfogyasztó aktuális preferenciáiról és egy 200 forintos sör költségeiről is beszélt.

2015. május 07. 12:52

„Szlovákia és Románia a legfőbb célpont, de a kitelepült nagy számú magyar lakosságra alapozva tervezzük az Angliába irányuló kivitelt is” — mondja a Magyar Nemzetnek adott interjújában Glattfelder Tamás, a Dreher Sörgyárak megbízott vezérigazgatója. A Dreher a SAB Miller-csoport tagja, ők gyártják az Arany Ászokot, a Kőbányait és a Drehert. A cég teljes termelésének 11 százalékát exportálja.

Az interjúból az is kiderül: beszállítóik 95 százaléka magyar vállalat, a komlón és az aludobozokon kívül gyakorlatilag mindent itthon szerez be a cég. Glattfelder számos fontos megállapítást tesz a magyar sörfogyasztók fogyasztói magatartásáról. Ilyen például az, hogy a prémium- és szuperprémium sörök fogyasztói kevésbé árérzékenyek, ragaszkodnak a megbízható, magas minőségi sztenderdekhez.

Vagy az, hogy annak ellenére, hogy az ízesített, alkoholmentes sörök intenzív növekedése megtört, a gyömbér, a lime-málna és a pomelo-grapefruit ízvilág stabil fogyasztókra talált, főleg a fiatalabbak körében. A megbízott vezérigazgató a cég árképzésébe is betekintést enged: „Ha valaki vásárol fél liter dobozos világos sört mondjuk 200 forintért, abból 80 forint, vagyis az ár 40 százaléka jövedéki adó, termékdíj és áfa, így a maradék 60 százalék fedezi az előállítást, a csomagolást, a szállítást, a kereskedői árrést és a marketinget.”

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fahrenheit 451
2016. január 08. 17:25
érdekes lenne, ha a kitelepült magyaroknak Angliából pont a sör nem felelne meg..
yanoo
2015. május 12. 17:59
Inkább ide Magyarországra kéne hozni cseh söröket, a magyar sörgyárakat meg vagy megtanítani sört főzni ( akár a kis kézműves manufaktúrák mestereitől), vagy felrobbantani őket.Röhejes, hogy a mostanában forgalmazott eredeti staropramen szüretlen egy árkategória az aranyászokkal, míg minőségben két külön bolygó.( Kint kb. 120 Ft -12 korona.)A minap vettem csehországban ( igaz akciósan) átszámolva 90 forintért krusovicét, ami nálunk több mint 400 FT. A 1,5 l-es petpalackos Kruso 32 korona... Mindenki jobban járna, ha a csehek látnának el sörrel minket.Olcsóbb lenne, a minőségbeli különbségről meg már nem is sportszerű beszélni. ( A dreher bak viszont elég jó sör, el kell ismernem.)
drkovax
2015. május 12. 17:59
De hogy meg fognak lepődni, amikor kiderül, nincs rá kereslet ... Mert nemhogy 1,2 millió, de 120 ezer londoni magyar sincs ...
hihhaa
2015. május 07. 22:23
Jó szó ez a kézműves, 4-5 éve még azt mondtuk az ilyenekre, hogy házi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!