Behálózott autók

2015. október 26. 13:58

Szinte az összes jövőképben olvashatunk egymással gond nélkül kommunikáló autókról. A jövőképek megvalósulásához viszont prózai problémákat is meg kell oldani.

2015. október 26. 13:58

Egyre több előrejelzés készül a jövő közlekedéséről, vezető nélküli járművekről, online hálózatukról, folyamatos interakcióikról. Előtte viszont több komoly problémát kellene megoldani ahhoz, hogy az egymással összekapcsolt autókat hálózatba lehessen rendezni.

Az egyik legfőbb akadály a járművek felszereltsége. Sok gépkocsi egyszerűen nem rendelkezik a hálózatisághoz szükséges technológiákkal. A Dél-Karolinai Clemson Egyetem kutatói erre a kérdésre keresnek ideiglenes megoldást, és hoztak létre egyesített hálózatot, amely terveik szerint mindaddig működni fog, amíg az összes járműben nem lesz rövid hatótávú kommunikációra (DSRC) alkalmas készülék.

A wifi és LTE mobilszolgáltatásokat használó ad hoc hálózat támogatja a DSRC-t, a hálózati szabványok integrálásához middleware-t fejlesztenek. A rendszerhez karambolokat és dugókat érzékelő, azokról figyelmeztető üzenetet küldő appot is írnak.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!