Ez a robot gyorsabban fog menni és futni, mint az ember

2015. október 30. 16:12

Ma még elképzelhetetlen, hogy egy robot gyorsabban menjen és fusson, mint az ember. Pedig most fejlesztik azt a gépet, amelynek utódai ránk verhetnek 100 méter sprinten.

2015. október 30. 16:12

Az Oregoni Állami Egyetem és a Müncheni Műszaki Egyetem közös robotja, a kétlábú ATRIUS az emberi és az állatok helyváltoztatásának dinamikáját utánozza. Ez a dinamika biztosítja a test egyensúlyát és azt is, hogy nehéz környezetekben hatékonyan mozgunk. Szerteágazó területeken számíthatunk alkalmazásokra: ha beválik, a közeljövő robotkatonái és robot-tűzoltói, robotmunkásai és háztartási robotalkamazottai egyaránt az első ránézésre ormótlan ATRIUS utódai lesznek.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2015. november 01. 18:22
Egy frászt! Csak rugólábakat kell szerelni az emberre és máris fut, ugrik mint a szélvész. Jóval gyorsabban és könnyebben úszni is egyszerű, csak uszonyt kell rakni a lábra és együtt mozgatni a két lábat, nem külön. Ezt hagyja le a robot ha tudja! :-) http://indavideo.hu/video/Rugolab
Morgen
2015. október 31. 22:53
Jó lesz a migránsoknak kerítés átugrálásra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!