Időseket kísér figyelemmel a nagyon intelligens otthon

2015. október 10. 22:22

A Washingtoni Állami Egyetem okos otthonainak IQ-ja magasabb, mint az átlagfelhasználó infokommunikációs eszközökkel felturbózott otthona. Ezek a lakások tanulni is tudnak.

2015. október 10. 22:22
Lisa Stiffler

A Washingtoni Állami Egyetem (WSU) adaptív rendszerekkel foglalkozó központjában (CASAS) fejlesztett okos otthonok IQ-ja magasabb, mint az átlagfelhasználó infokommunikációs eszközökkel felturbózott otthona. Ezek a lakások tanulni is tudnak.

A gépi tanuláson alapuló technológia célja, hogy idős személyek megőrizzék függetlenségüket, és minél tovább lakhassanak megszokott környezetükben.

Emellett az okos otthonok a hozzátartozóknak is fontos információkat szolgáltatnak a szülők, nagyszülők egészségi állapotáról. Teljesen mindegy, hogy a rokonok az utca túloldalán, vagy az ország másik végében laknak.

A kutatók által fejlesztett rendszer az adott személy tevékenységét figyeli, és gépi tanulással határozza meg, hogy pontosan mit is tesz az illető, majd összehasonlítást végez: eltér-e a megszokott viselkedéstől vagy sem. Amennyiben szükséges, reagál rá.

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!