Rendezetlen galaxisokat talál a mesterséges intelligencia

2015. október 28. 10:16

Az emberi agyról mintázott ideghálókkal olyan távoli világok és jelenségek is tanulmányozhatók, mint a rendezetlen, kaotikus galaxisok, csillagok születése, fekete lyukak.

2015. október 28. 10:16

Egy ausztrál csillagász PhD hallgató különleges programot írt: a mesterséges idegháló-szerűen működő program többezer galaxisból választja ki a kutatása miatt fontos turbulenseket és kaotikusakat.

A program 8 perc alatt elemzi 1188 galaxis 300 ezer adatpontját. Ugyanezzel a mennyiséggel egy ember évekig dolgozhatna.

Elise Hampton a fekete lyukak által erősen befolyásolt, hatalmas galaktikus szeleket előidéző, hatásukra lassan elpusztuló galaxisokat tanulmányozza. A szelek azonban nemcsak pusztítanak, hanem csillagok születését is előidézik.

A kutató ezeknek a folyamatoknak a kölcsönhatását vizsgálja, és meg akarja érteni belőlük, hogyan születnek és halnak el turbulens környezetben galaxisok.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!