Robotok és gyümölcsök

2015. október 16. 08:14

A robotok számára a gyümölcsök válogatása volt eddig az egyik legnagyobb kihívás

2015. október 16. 08:14

Sokan első pillantásra megdöbbennek, hogy miért is ekkora probléma az, hogy a robotok hogyan boldogulnak a különböző gyümölcsökkel. Amerikában és a világ fejlettebb részein is "robotizálni" kezdik a mezőgazdaságot, ami komoly kihívást adott a robotfejlesztő műhelyek számára. A robot számára ugyanis egy-egy gyümölcs formája nagy problémát jelent. Másként kell egy banánt és egy narancsot vagy grapefruitot felismerni, megfogni és megtartani. Nemcsak a forma miatt kihívás ez, hanem azért is, mert  megfogása után szállítani, forgatni is kell, valamint bonyolult mozgásokat végezni vele (csomagolás pl.). Mivel egy cégnél a költséghatékonyság az első, csak akkor fektetnek be az emberi erőforrásnál olcsóbb munkaerőbe (drága robotokba jelen esetben), ha azok a teljes munkafolyamatok el tudják végezni egy gazdaságban. Így lesz egy látszólag egyszerű robotikai probléma gazdasági tényező rögvest.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!