Virtuális valóság egereknek

2015. október 27. 07:16

Egereknek kifejlesztett virtuális valóság szimulátor segít az Alzheimer-kór gyógyításában.

2015. október 27. 07:16

A Janelia Research Campus-on egereknek kifejlesztett virtuális valóság szimulátor segít az Alzheimer-kór gyógyításában. Nem miniatűr Oculus headset-et kell elképzelnünk a kis állatokon, hanem egy szimulátort látnak, miközben futópadon mozognak. Az egerek azt hiszik egy rendes fizikai labirintusban bolyonganak és próbálják megtalálni a kiutat. Eközben különböző akadályokat vetnek be a kutatók számukra, és az agyi elektródákkal mérik és figyelik hogyan reagálnak az egyes feladatokra, hogyan fedezik fel és emlékeznek a helyes útvonalra. Gyakorlatilag a kis emlősök memóriáját és annak működését tesztelik a VR-nek látszó szimulációs megoldással. A kutatók úgy gondolják, hogy a kísérletek segíthetnek az olyan betegségekkel szembeni gyógymódok kialakításában, mint az Alzheimer-kór, melyben komolyabb memória vesztés is történik (a gondolkodás és kognitív funkciók beszűkülése, magatartásváltozás és elbutulás).

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!