A kibővített valóság ipari felhasználása

2015. november 08. 08:57

A japán NEC a kíbővített valóságot használja már fizikai munkavégzésre is, virtuális billentyűzettel oldják meg a körülményes adatbevitelt.

2015. november 08. 08:57
Adario Strange

A rendszer neve ARmKeypad, egy szemüveg és egy okosóra alkotja a rendszert. A szemüveggel látja a munkás a virtuális billentyűzetet, ami a karjára van kivetítve. A megoldás lényege, hogy „kéz nélkül" tudjon dolgozni, amennyiben adatokat kell rögzíteni, azt a kibővített valóság segítségével tudja megtenni. A virtuális biletyűzet sokkal jobban működik a gyakorlatban, mint a táblagépes vagy hangalapú megoldások, mert csak akkor kell aktíválni, amikor tényleges adatbevitel történik. Mellékesen egy ipari, zajos környezetben a hangalapú megoldás nem 100%-os megoldás, a táblagéphez meg speciális kesztyű kell, ami viszont nem használható minden ipari feladat ellátása során. Az ARmKeypad-et az egészségügyben, ipari dokumentum menedzselés (raktározás, logisztikai feladatok) során és biztonsági feladatok elvégzésére is lehet biztonságosan alkalmazni. A kbővített valóság alapú eszköz élőben a tokiói iExpo-n mutatkozik be, kereskedelmi forgalomba pedig 2016 első negyedévében kerül.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!