Az amerikaiak 3 százalékának van csak okosórája, okos csuklópántja

2015. november 01. 16:35

Egy április felmérés azt prognosztizálta, hogy 2016-ra a 18 év feletti amerikaiak 9 százaléka hord okosórát vagy okos csuklópántot. A legújabb kutatás szerint távolról sem ilyen rózsás a helyzet.

2015. november 01. 16:35

Az okosórák és más magunkon viselhető kütyük körül akkora a médiafelhajtás, hogy azt hihetnénk, rendkívül népszerűek. A Kantar Worldpanel Com Tech friss felmérése rácáfol a feltételezésre: a 16 év feletti amerikai lakosság mindössze 3 százalékának van okosórája, okos csuklópántja stb.

A felmérést 11 ezer fogyasztóval végezték augusztus végén. Kiderült, hogy az okosórák a 25-34 és a 35-49 évesek között a legnépszerűbbek (39 százalék), és a boldog tulajdonosok kétharmada férfi. A kor és nem szerinti megoszlás tökéletesen passzol a „korai befogadó” profilhoz. Úgy tűnik, eddig nem vált be az Apple törekvése, hogy az iWatch designjával és a személyre szabhatósággal a technológiai cuccok iránt különösebben nem érdeklődő rétegeket is megfogja. Ezzel együtt a megkérdezettek 92 százalékának az almás cég ugrott be az okosóra és okos csuklópánt kifejezésekre. A Fitbit a második, a Google a harmadik, a Samsung a negyedik (47, 34 és 33 százalék).

Az okosórával és pánttal nem rendelkezők 20 százaléka nem biztos abban, hogy miről van szó, 11 százalékuk pedig egyáltalán nem hallott még ezekről az eszközökről.

„Az okosóra kategóriájának meghatározásában az értékesítők nagyon gyengén teljesítettek. Ezt figyelembe véve meglepő, hogy az interjúalanyok 52 százaléka azonosította a kütyüket: valami, amit óraként hordunk, és appokat futtathatunk rajta” – nyilatkozta Carolina Milanesi, a Kantar Worldpanel Com Tech kutatásvezetője.

Az okosóra-vásárlás elsőszámú akadálya az ár (41 százalék). 33 százalék szerint a telefonok minden szükséges funkcióval rendelkeznek. Az alanyok 32 százaléka egyáltalán nem akar órát hordani, 29 százaléka pedig úgy véli, hogy semmi haszna nincs az okosórák funkcióiból.

A számok azért is érdekesek, mert az NDP Csoport áprilisi előrejelzésében az állt, hogy 2016-ra a 18 év feletti amerikai lakosság 9 százaléka fog okosórát vagy okos csuklópántot hordani.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!