Diplomata Klub: tokaji borokat mutattunk a kubai nagykövetnek

2015. november 24. 14:25

Az Antall József Tudásközpont és a Mandiner.bor idén ősszel kezdett együttműködésbe, aminek lényege, hogy a Diplomata Klubok eseményei mellé mi szervezzük a borkóstolót. Az első alkalom igen sikeres volt, hiszen az amerikai nagykövet és férje hosszan időzött a vendégekkel szekszárdi borok társaságában. A második alkalommal Kuba nagykövete volt a vendég. A borok ezúttal a Tokaj Kereskedőháztól érkeztek.

2015. november 24. 14:25
Jenei Balázs

2015. november 19-én került sor az Antall József Tudásközpont Diplomata Klubjának idei második előadására, amelyet Julio César Cancio Ferrer, a Kubai Köztársaság magyarországi nagykövete tartott. A nagykövet úr Kuba – a 21. század szocializmusa címmel tartott előadása nagyjából nyolcvan érdeklődőt vonzott. Az előadás végén a kérdések záporoztak a nagykövet úrhoz, jómagam pedig a boros pultnál vártam bevetésre.

A megújuló Tokaj Kereskedőház már az új címkékkel ellátott, 2014-es évjáratból származói boraiból választott kettőt az eseményre: az egyik a prémium száraz furmint volt, a másik pedig a késői szüretelésű sárgamuskotály. Amint elhangzott az utolsó kérdés, és az előadás vezetője megköszönte a nagykövet úrnak az előadást, a figyelem azonnal a boros pultra irányult. A pogácsa a borok mellől szélsebesen tűnt el, és a pult előtt hirtelen komoly sor gyűlt össze.

A kóstoló kezdetén sokan a száraz furmint mellett tették le a voksukat, azonban jó páran akadtak, akik megkóstolták az édes sárgamuskotályt is. Az sem volt ritka, hogy valaki megkóstolta a furmintot, majd a sárgamuskotályt, esetleg fordítva. A nagykövet úr egy pohár száraz furmint mellett beszélgetett még az érdeklődőkkel. Azt sajnos nem sikerült megtudnom a sürgés-forgás közepette, hogy a nagykövetnek mennyire tetszett a bor, azt viszont tudom, hogy ismeri Tokajt.

A visszatérő vendégektől volt szerencsénk egy kis tapasztalatot gyűjteni: mind a furmint, mind a kései sárgamuskotály egyöntetűen elnyerte a kóstolók tetszését, és örömmel fogyasztottak belőle. De beszéljenek inkább a képek az eseményről!

A Diplomata Klub következő eseménye a következő félévben lesz, addig érdemes a Tudásközpont többi eseményéből válogatni.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!