Házhoz szállítás a jövőben

2015. november 30. 07:46

Az Amazon már a jövőben él, az új csomagszállító ipari drónjai már teljesen automatizáltan dolgoznak.

2015. november 30. 07:46
Drew Olanoff
Az Amazon nem adja fel, ha a drónos csomagszállításról van szó. Annak idején sokan eszement ötletnek tartották ezt, de mára már a Google is ebben az iparágban gondolkozik, igaz ők csak 2017-ben fogják elindítani majd hivatalosan a szolgáltatásukat, addig tesztelnek titokban.Az Amazon Prime Air egy hibrid megoldás, nem egy szokásos quadcopter, amit most elkapkodtak a Fekete Pénteken az egyszeri állampolgárok, hanem egy hatalmas és ipari nagyságú monstrum. Képes helyből felszállni a megfelelő magasságra bárhonnan a terhével, majd ha elérte az utazó magasságát (ami engedélyezett a légi irányítás által) fog csak vízszintesen repülni már a célja felé. Mire is jó ez? Nagyobb terheket is tud így nagyobb távolságra és biztonságosan is szállítani. Az egész dizájn is inkább már egy katonai repülő drónra emlékeztet, mint egy szórakozásra szánt hétköznapi változatra. Strapabíró, így 15 mérföldet is képes megtenni akár 55 mérföld per óra sebességgel. A gyors csomagszállítástól az időzített kiszállításig gyakorlatilag mindent le lehet vele bonyolítani igény szerint az Amazon marketingesei szerint. A legérdekesebb viszont az mindezt automatikusan teszi, maga a csomag kézbesítése már az Amazon egész rendszerében számítógépekkel és mesterséges intelligenciás megoldásokkal történik. A jövő már elkezdődött ott a messzi Amerikában, vagy túl szép ez még, hogy igaz legyen? Csak egy remek reklámot láttunk? Nem látni ugyanis a videóban hogyan fog majd boldogulni egy igazi város mozgalmas légterében a Prime Air megoldás.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!