Extrafigyelmet szentel a gyerekeknek a Google autója

2015. november 02. 18:06

A Google önvezető autója nagyon odafigyel a közelében lévő személyekre, különösen a gyerekekre – áll a cég egyik blogbejegyzésében. Részleteket viszont nem árulnak el.

2015. november 02. 18:06

Ha gyerekek járnak feléje, a szoftver „megérti”, hogy másként viselkedhetnek, kiszámíthatatlanabbak, mint a felnőttek. Cselekvéseiket nehezebb előrejelezni.

Halloween hetét többek között arra használták fel, hogy gyerekek felismerésébe segítsék a járművet.

„Rengeteg kicsi vámpír, szuperhős, sőt, robot is futkosott a cég székházánál. Családjukkal voltak, úgyhogy megkértük őket, hogy a leparkolt autóknál mozogjanak, ami lehetővé tette, hogy érzékelőink és a gyerekek felismerésére tanított szoftver extra feladatokat végezzen, és még akkor is vegye észre egyedi méretüket és alakjukat, ha bizarr ruhákba bújtak” – olvassuk a bejegyzésben.

Részleteket azonban nem árultak el, így nem tudni, pontosan mit tesz a rendszer.

Azt viszont megnyugtató tudni, hogy a közutakon tesztelt autó mindenki másnál jobban figyeli a legkisebbeket.

Júliusban jelentették be, hogy az autó meglepően gyakran karambolozik. Általában nem a saját, hanem humán vezetők hibájából.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!