pi-topCEED, Raspberry Pi asztali változatban

2015. november 16. 09:30

A pi-top csapata álmodott egy nagyot és a Rapsberry Piből készített laptop után most egy asztali gépet is összeraktak a miniszámítógépből a programozás és a barkácsolást kedvelő népnek.

2015. november 16. 09:30
Julian Horsey

A pi-topCeed egy Raspberry Pi Desktop Pc lesz, ha összegyűlt a tömeggyártásra majd a pénz az Indiegogo oldalán. Ha minden igaz így egy 99 dolláros remek számítógéphez fogunk jutni, amire mi is fejleszthetünk alkalmazásokat. Kapunk hozzá egy operációs rendszert is, ez a pi-topOS, amit mi toldozhatunk és foltozhatunk. A hülyének is megéri, aki geek vagy hipszter annak ma 2015-ben ez kihagyhatatlan ajánlat. Mellesleg ha nem lennénk a kódolásban jártasak, akkor ott figyel a CEED Universe is, ami egy online játékban tanít meg minket programozni egyszerűen. A pi-topCEED így gyakorlatilag az általános és középiskolásoknak is egy olcsó alternatívák kínál az informatika oktatás felturbózására és a programozás megszerettetésére. Amúgy is Magyarország is programozó hiányban szenved, íme egy remek és olcsó eszköz. Az OS ingyenes, a Rapsberry Pi pedig ma már fillérekbe kerül. 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!