Leia hercegnő tanítja a gyerekeket kódolni

2015. november 14. 17:49

A Csillagok háborúja főszereplői tanítják gyerekeknek a kódolás művészetét, és közben a játékfejlesztés rejtelmeibe is beavatják őket.

2015. november 14. 17:49

Egyre több informatikai ismeret kell a jelen és a közeljövő állásaihoz. A gyerekeket viszont különösebben nem érdekli a kódolás. Szinte mindig meg kell győzni őket, hogy kódolni kúl.

Ezt próbálja a Code.org is. Nem akárhogyan, nem akármilyen partnerrel akarja felhívni a gyerekek figyelmét a kódolás szépségére. A szervezet éves Kódolás órájának ugyanis a Lucasfilm a partnere.

Ingyenes online oktatóanyagot állítottak össze, amelyben a Csillagok háborúja: az ébredő erő karakterei – Leia hercegnő és Rey, az új film hősnője – szerepelnek. Programozásra oktatják a gyerekeket, segítenek nekik játékot fejleszteni, amihez a film más karaktereit, például R2-D2-t és C-3PO-t is felhasználják.

A Code.org azt is el szeretné érni, hogy több lány és kisebbségek is érdeklődjenek a számítástudomány iránt.

„Kiemelten fontos számunkra, hogy a számítástudomány népszerűbb legyen, hogy minden korosztály és minden társadalmi réteg tanulja” – nyilatkozta Hadi Partovi, a Code.org alapítója.

A szervezet komoly sikereket ért már el ezen a téren. Regisztrált diákjai közül 5 millió lány, a diákok 40 százaléka pedig afroamerikai, illetve spanyol anyanyelvű.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!