Mesterséges intelligencia segíti a napi futóedzést Japánban

2015. november 12. 12:02

Nem mindegy, hogyan végezzük napi sporttevékenységünket. Egy adatelemzésen alapuló új rendszerrel jobban odafigyelünk mozdulatainkra, gyorsabban futunk.

2015. november 12. 12:02

Egyre népszerűbb sport a futás, a legtöbb futó viszont semmiféle szakszerű edzésen nem vesz részt. Japán kutatók rájuk gondolva fejlesztenek egy adatelemzésen alapuló rendszert. Az elemzéshez 2 ezer futó érzékelőkkel és videóval gyűjtött adatait használták fel.

Az adatokat mesterségesintelligencia-programmal számszerűsítették, különféle mozgásokhoz (váll, kar, könyök, lábak stb.) különféle számértékeket párosítottak. Ezek az értékek teljesen mások egy gyakorlott maratoni futónál és egy kezdőnél, de még futótávolság szerint is különböznek. A számok teljesen egyértelműek, könnyű kezelni őket.

Big data besegít a napi kocogásba: a rendszer a futóképességeket hivatott javítani, megtanít az ideális mozdulatokra.

A képesség-csoportosítás nevű technológia egyébként nemcsak a napi futásnál, hanem az egészségügyben, például műtét utáni rehabilitációnál is hasznosítható. A mozgásokat objektív számokra fordítva teszi lehetővé, hogy információfeldolgozó eszközök olyan dolgokat is általánosítsanak, amelyre nem volt lehetőség korábban.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!