Robot segíti az utasokat a reptéren

2015. november 30. 15:00

Hamarosan a való világban kamatoztatja tudását Spencer, az EU egyik új robotja: Amszterdam Schiphol repterén fogja segíteni az utasokat a tájékozódásban.

2015. november 30. 15:00

A KLM kezdeményezésére, öt uniós ország kutatóinak részvételével fejlesztett gép feltérképezi környezetét, ami a csomó üveg és a folyamatosan változó viszonyok (sietős emberek, hordár kocsik stb.) miatt az egyik legbonyolultabb feladat egy repülőtéren. Ezek miatt nehéz saját térbeli pozíciójának meghatározása.

A barátságos arcú gép lézersugarakkal méri fel a távolságokat, hogy hány méterre van az állandó akadályoktól, például a falaktól stb. Az összes ilyen akadályt a térképbe integrálják, hogy munka közben csak a mozgó és az alaprajztól eltérő dolgokra kelljen figyelnie. Személyek lokalizálása egyébként nem annyira bonyolult, mint mozgó tárgyaké.

Ezen a héten tesztelik a Scipholon, és a tesztet követően végzik el a szükséges kiegészítéseket. A következő tesztre márciusban kerül sor, végeredményként pedig az ideiglenes mozgó akadályok kezeléséhez jól használható térképet szeretnének.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!