Szimulált karambolokkal tesztelik a valódi kockázatot

2015. november 17. 13:23

Évente 33 ezer amerikai hal meg gépjármű-balesetben. A modern biztonsági rendszerek sok életet mentenek meg, viszont maguk a rendszerek is okozhatnak sérüléseket.

2015. november 17. 13:23

A Virginia Műszaki Intézet kutatói karambolok számítógépes modelljein dolgoznak, hogy a pontosabb információkkal javíthassanak a járművek biztonsági rendszerein. A modellekkel többezer változó hatásait tanulmányozzák. Olyan változókról van szó, amelyeket tényleges karambolban nehéz lenne tesztelni.

Valódi karambolok adatbázisát is használják és tesztelik modelljeikkel. A teszteléshez szuperszámítógépes klasztereken is dolgoznak, többszáz eset többezer szimulációját futtatják rajtuk.

A szimulációk valódi sérülésmintázatokat mutattak ki, amelyekből csak így tudnak előrejelzéseket készíteni, valódi karambolok alapján ugyanis nem lenne lehetséges.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!