A beszéd halála

2015. december 23. 13:40

Az okostelefonok még karácsonykor sem alszanak, SMS-ek helyett már a Messengeren és társain toljuk a rokonoknak az emotikonokkal megtámogatott karácsonyi kötelező tartalmakat.

2015. december 23. 13:40
Az USA-ban már hivatalosan is bejegyzett betegségnek számít az okostelefon- és Facebook-függőség. Még így karácsony előtt 1 nappal is azt lájuk a tömegközlekedési eszközökön vagy az utcán mennyi mobilzombult feledkezik bele a okostelefonja Mark Zuckerberg által uralt szürreális világába. A magyar Menzkie animációs filmje is ezen a kötelezően választott pszichotikus jelenségen ironizál, mert nincs menekvés úgy tűnik már sehol az okostelefonok elől, mindenütt ránk találnak a szolgáltatók. Mindenesetre, ha hazánkban is törzskönyvezik, mint betegséget a pszichológusok gazdagra keresik majd magukat, rajtunk a láma pácienseken. A mobilok mellesleg karácsonykor sem fognak aludni ebben az évben, mert nem SMS-eket, hanem Messenger üzeneteket és karácsonyi hangulatú emotikonokat tolunk rajta percről percre. Éljen karácsony a mobilkommunikáció hivatalos napja!

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2017. január 19. 19:14
Az életben nem mondta senki nekik, hogy át lehet adni egy helyet, ha valaki esetleg rászorulna. Annak is örülni kell,ha nem lökik fel az öregeket a felszállásnál. De ez nem az ő hibájuk, hanem a miénk, akik hagytuk, hogy ilyenné váljanak.
mákgubó negyedszer
2015. december 28. 14:44
Bizony az nagy gond. Főleg azoknak, akik tudják kezelni, hiszen szinte minden számukra szükséges adat benne van.
Saluki
2015. december 25. 19:50
fülhallgatóval, utcán, bkv-n zenét hallgatni muszáj. Hol másutt is tudna az ember relaxálni zenére, élvezni a dallamokat, mintsem a villamoson, a csendes és nyugodt Rákóczi úton, nehogy véletlenül hallja a környezetét és a feléje közlekedő járművet/biciklist/ gyalogost lehetőleg később vegye észre, csak korlátozott módon tudjon tájékozódni, egyszerűen nékülözhetetlen életforma. Mint ahogy posztolni is azt, hogy éppen karácsonyi vásáron forralt borozunk, annyira érdekel ez minden ismerőst. Egymást hergelmi tartalmasnak tűnő életünkkel.
excopp
2015. december 25. 12:54
Brave New World :-(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!