Fénykard már a valóságban is létezik

2015. december 29. 07:47

A jedik lézerfegyvere már elérhető a hétköznapokban is, olyan mint egy gázos disznópörzsölő.

2015. december 29. 07:47



Az igazi Star Wars rajongó bármire képes, így fénykard építésére is. Az ébredő erő, a hetedik rész sokak fantáziáját megmozgatta mostanában és volt aki a tettek mezejére is lépett. A fikcióból sokszor lesz valóság, csak nem mindig tökéletes, a lézerkard esetén is csak gázpallos (miniatűr disznópörzsölő pontosan) sikeredett belőle. Ha nincs más, a háztartásban fellelhető dolgokból is lehet így fénypallosa bárkinek, amíg fel nem gyújtja vele a környezetét. A markolat teljesen a filmekben látható Skywalker replikának tűnik, csak amikor működésbe lép csalódik az ember, mert lézer helyett egy vékony gázsugár tör elő belőle, amivel meg tudunk gyújtani egy cigarettát.

Hiába barkácsolással készült a fénykardunk, azért már 3D nyomtatással készültek részek benne, hogy kortárs műalkotásnak is lehessen vélelmezni. Az üzemanyaga metanol (metil-alkohol) és aceton keveréke amit butánnal gyújtanak be. Egy háztartási gázgyújtóhoz hasonló cucc van beleszerelve, így egy pulyka pörkölésre alkalmas már, de disznó pörzsölőnek még nem. Működés közben elég büdös ez a fénypallos, nem ózonszagot áraszt, mint a filmekben (ez az igazi Jediknél van így, a sötét oldal szagáról nem számoltak be).
 
 
Működés közben gázfegyverünk inkább egy lángszóróhoz hasonlít, de annak is az olcsó és kevésbé hatékony változatára. Van beépített elektronika is még hozzá, ami a fénykardok filmben hallott hangját imitálja a tökéletes hasonlatosság végett. Igaz, egy szilveszteri bulin remekül el lehet szórakoztatni az illuminált közönséget és fel is gyújtani vele mindenkit, amikor már remegő kezekkel akarják, hogy indítsuk be vele a tűzijátékot, a megpörkölődött hajakról és berendezési tárgyakról már nem is beszélve. A léggömbök elpusztítása is remek mulatság a fénypallossal, de kissé béna még az, hogy időnként újra kell tölteni is és a hajtóanyaga miatt elég büdösek leszünk tőle hajnalra, ha túléltük a szilvesztert vele.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2016. február 26. 14:06
Lézerből nem lehet kardot csinálni, gondoltam szólok. Lézer = fény s olyan nincsen, hogy a lézerfény egy méter után megálljon a levegőben.
pimepime
2016. február 26. 14:05
Zöldet kérek!
Anonymtalan
2016. február 26. 14:05
Fénykard egy frászt! Miniatűr lángszóró!
csurcsányi
2015. december 31. 20:51
Agyhalattak fegyvere a "fénykard" az huszár szablyámmal szemben mit csinálna?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!