Személyiségünkhöz, hangulatunkhoz alkalmazkodik a film

2015. december 10. 14:42

Új mobilalkalmazással személyesebbé válik filmnézés, a film igazodik a felhasználóhoz, és nem fordítva. Bizonyos helyzetekben jelenetek is kimaradnak, hogy a történet jobban tetsszen a nézőnek.

2015. december 10. 14:42

Egy BBC-kutatócsopoprt a filmet a néző személyiségéhez alakító programon (Vizuális Érzékelő Média) dolgozik. A mobil app adatai alapján alkalmazkodik a felhasználó neméhez, hangulatához, zenei ízléséhez.

Férfi „módnál” férfikarakter a jelenet központi alakja, női módnál az ellenkezője. A nem mellett a zene és a történetmesélés módja szintén előre meghatározott preferenciák mentén, később pedig a néző éppen aktuális hangulata alapján alakul. Egyes jelenetekben X karaktert látjuk inkább, mint Y-t stb. Bizonyos esetekben egy az egyben kimaradnak jelenetek, hogy a felhasználónak jobban tetsszen az egész mozi.

A néző különféle jegyek közül válogathat: kreatív/nem kreatív, lusta/keményen dolgozó, félénk/kitárulkozó, keménykedő/udvarias, ideges/laza. A napszak és tartózkodási helyünk szintén befolyásolja a cselekményt.

A kutatók a nyilvánosság számára is elérhető prototípussal szeretnék bővíteni a tesztalanyok körét. Jelenleg kis csoporton vizsgálják az „alkalmazkodó média” hatását.

A különféle anyagokból összeállított adaptív narratíváknál és történeteknél nagyon fontos, hogy a néző egyetlen harmonikus rendszerként élje át az egészet. A program rendezői oldalról kreatívabb történetmeséléshez, felhasználói részről egyedibb és változatosabb tartalmakhoz vezethet.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!