Szórakoztató tudomány: honnan származik az ember?

2015. december 22. 17:30

Elgondolkoztunk valaha is azon, hogy miért olyan nehéz megérteni az emberi evolúciót?

2015. december 22. 17:30

Miért olyan speciális a Homo sapiens sapiens, miért emelkedhetett ki ősünk az állatvilágból?

A Mashable videójából könnyen megértjük. Evolúció alapfokon, másfél percben.

Összesen 175 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pinter68
2016. november 08. 23:16
Van ilyened a XX-XXI. századból is? Isten nem létére pont ugyanúgy nincs bizonyíték, mint a létezésére. Csak előbbinek kicsit nagyobb a valószínűsége. Amúgy pedig sohasem értettem, hogy ha létezik és mindenható is, hogyan nem sikerült elérnie, hogy mindenki ugyanazt értse rajta. Ehelyett itt van egy irdatlan katyvasz a nagy vallásoktól a legbizarabb természeti vallásokig. Ami számomra inkább azt fejezi ki, hogy a történelme kezdetén minden kultúra próbálta a maga módján betölteni azt az űrt, ami a bonyolult világ és a saját ismeretei között tátongott.
Bolond Istók
2016. augusztus 31. 20:08
Nektek még erről is Orbán jut eszetekbe. Két szánalomra méltó rögeszmés megszállott. Gondolataitok: Orbán, Orbán, Orbán, Orbán, Orbán, Orbán, Orbán, Orbán, Orbán, Orbán, Orbán, Orbán, Orbán, Orbán, Orbán, Orbán, Orbán, Orbán, Orbán, Orbán, Orbán, ... "A lélekerő minél több objektumban él, az ember annál felszabadultabb, világosabb, komolyabb, elégedettebb. Az absztrakt embereknek nagyon kevés centrumuk van, ezek a belső szegénységben élő száraz, élettelen emberek. Ezért absztraktak. A fanatikusoknak alig egy-két középpontjuk van. Az őrülteknek csak egy — ez a fixa idea. Az idióták ezért elmebetegek."
Bolond Istók
2016. augusztus 31. 20:08
Pedig Mrs. Garrison világosan megmondta, hogy az egész egy baromság. :D https://youtu.be/xw2I0jAJqcI
exlibris
2016. február 26. 10:58
"Isten nem létére pont ugyanúgy nincs bizonyíték, mint a létezésére. Csak előbbinek kicsit nagyobb a valószínűsége." Ezt milyen egyenletből kaptad megfejtésül? ...vagy a szomszéd mondta?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!