A jövő mobiltelefonját beültetik a fejünkbe

2016. január 23. 14:00

Különféle iparágak vezetői a közeljövő 21 életünket megváltoztató technológiáját azonosították, köztük például a fejbe ágyazott mobiltelefont is.

2016. január 23. 14:00

A Világgazdasági Fórum felmérése alapján sok iparági vezető szerint szoftverek diktálta sorsdöntő változások előtt állunk. A várt változások többek között olyan területeket érintenek, mint a mesterséges intelligencia, internethez kapcsolódó eszközök, 3D nyomtatás és a fejünkbe implantált mobiltelefonok.

„A számítógépes és más digitális fejlődés a mentális erő növelését célozzák, hogy agyunk megértse és formálja környezetünket. Ugyanazt teszik a mentális erővel, mint a gőzgép és utódai tették az izomerővel” – véli Erik Brynjolfsson, az MIT Digitális Gazdaság Iniciatíva igazgatója.

Szakértők szerint a testbe ültethető vezeték nélküli beágyazott eszközök 2023-ra kerülhetnek boltokba. Biztos sok előnyük lesz, de a magánélettel, kormányzati megfigyeléssel kapcsolatos aggályokat is felvetnek. A kommunikációt mindenképpen forradalmasítani fogják.

A megkérdezettek úgy vélik, hogy 2026-ra az Egyesült Államok útjain közlekedő autók 10 százalékát nem ember, hanem program fogja irányítani.

Más futurisztikusnak tűnő, de néhány éven belül akár tömegesen elterjedő technológiákat is megjelöltek: internethez kapcsolódó olvasó lencséket, 3D nyomtatott májat stb. Összesen 21-et.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!